Επιστολή Δημάρχου Αρταίων για τα προγράμματα αντιμετώπισης της φτώχειας


Επιστολή στον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργο Κατρούγκαλο απέστειλε ο Δήμαρχος Αρταίων, Χρήστος Τσιρογιάννης, με αφορμή τα συνεχή δημοσιεύματα για λήξη της χρηματοδότησης των προγραμμάτων αντιμετώπισης της φτώχειας, καθώς και τον κίνδυνο που διατρέχει το πρόγραμμα «Βοήθεια Στο Σπίτι». 



Στην επιστολή, που εστάλη πριν την παραίτηση της Κυβέρνησης, ο δήμαρχος κ. Τσιρογιάννης ζητά επίσημη ενημέρωση για το τι μέλλει γενέσθαι με τα συγκεκριμένα προγράμματα αντιμετώπισης της φτώχειας, αλλά και το «Βοήθεια στο Σπίτι».

«Είναι απαραίτητο να τονιστεί η ανάγκη επιπλέον χρηματοδότησης των συγκεκριμένων προγραμμάτων, καθώς η οικονομική κρίση βαθαίνει και –δυστυχώς- όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας διαβιούν κάτω από το όριο της φτώχειας» καταλήγει η επιστολή.

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Αρταίων αναφέρει πως «η χώρα μπορεί να μπήκε σε προεκλογική περίοδο, ωστόσο τα προγράμματα αντιμετώπισης της φτώχειας είναι ζωτικής σημασίας για τους Δήμους και τους δημότες μας και φυσικά δεν πρέπει να επηρεάζονται από τις πολιτικές καταστάσεις στην χώρα».

Ακολουθεί η επιστολή

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε παρατηρητές συνεχόμενων δημοσιευμάτων που κάνουν λόγο για διακοπή του δικτύου κοινωνικών δομών αντιμετώπισης της φτώχειας, λόγω λήξης της σχετικής χρηματοδότησης τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Μια σειρά από κοινωνικές δομές των Δήμων (Ανοιχτά Κέντρα Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων και Ηλικιωμένων, κοινωνικά παντοπωλεία, κοινωνικά φαρμακεία, συσσίτια, λαχανόκηποι κ.α.) αναμένεται, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, να κλείσουν, ενώ για μια ακόμη φορά μεγάλος είναι ο κίνδυνος να «τιναχθεί στον αέρα» και το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», το μακροβιότερο πρόγραμμα στην ιστορία της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Είναι, νομίζουμε, περιττό να σας αναφέρουμε πόσο σημαντικά είναι αυτά τα προγράμματα, ιδιαίτερα για το Δήμο Αρταίων, ενώ και η αγωνία των χιλιάδων δημοτών μας που ωφελούνται από τα ως άνω προγράμματα του Δήμου Αρταίων είναι έκδηλη. Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τα καθήκοντά μας, στόχος μας ως Δημοτική Αρχή ήταν και παραμένει η χάραξη αποτελεσματικής κοινωνικής πολιτικής, ώστε να προσφέρουμε αξιοπρεπή διαβίωση στους δημότες μας που το έχουν ανάγκη.

Ωστόσο, θεωρούμε δεδομένο, πως δεν θα μπορούμε να υλοποιήσουμε καμία από τις παραπάνω δομές, εάν τελικά αποδειχθούν αληθινά τα δημοσιεύματα και κοπεί η χρηματοδότησή τους τον προσεχή Σεπτέμβριο. Το πλήγμα, όπως αντιλαμβάνεστε, θα είναι τεράστιο, για την Άρτα.
Ζητούμε,  λοιπόν, επίσημη ενημέρωση για το τι μέλλει γενέσθαι με τα συγκεκριμένα προγράμματα αντιμετώπισης της φτώχειας, αλλά και το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

Τέλος, είναι απαραίτητο να τονιστεί η ανάγκη επιπλέον χρηματοδότησης των συγκεκριμένων προγραμμάτων, καθώς η οικονομική κρίση βαθαίνει και –δυστυχώς- όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας διαβιούν κάτω από το όριο της φτώχειας.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΡΤΑΙΩΝ
ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ Κ. ΧΡΗΣΤΟΣ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ