Άρτα: Σύσκεψη φορέων παρουσία του Προέδρου ΕΛ.Γ.Α.

 

 -Υπολογίζεται 1 εκατ. ευρώ να δοθεί μέχρι τον Σεπτέμβριο -Αλ. Καχριμάνης: «Να πληρώνει και η ΔΕΗ ασφάλιστρα»

Ακόμη ένα εκατομμύριο ευρώ θα δοθεί στα πλαίσια των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ για καταστροφές σε παραγωγούς στο νομό, ενώ για τις απώλειες σε ζωικό κεφάλαιο η εκκρεμότητα πληρωμών που έχει ο Οργανισμός στην Άρτα αφορά μόνο στο ποσό των 30.000 ευρώ.



Αυτό μετέφερε ο πρόεδρος του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων προχθές το μεσημέρι σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας με την παρουσία του κ. Νίκου Στουπή που περιόδευσε στην Ήπειρο και συνοδευόμενος από τον προϊστάμενο του υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Ιωαννίνων Σωτήρη Χήρα και τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη, είδε από κοντά περιοχές του Αρτινού κάμπου που υπέστησαν καταστροφές από χαλάζι και πλημμύρα καθώς και τα χωριά που πλημμύρισαν ολοσχερώς την 1η Φεβρουαρίου.

Αμέσως μετά την επιτόπια ξενάγησή του στα χωράφια και τις πλημμυρόπληκτες περιοχές οι κ. Στουπής και Χήρας επισκέφθηκαν τα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας όπου προεδρεύοντος του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλ. Καχριμάνη (απουσίαζε εκτός νομού ο αντιπεριφερειάρχης Άρτας Βασίλης Ψαθάς), πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με όλους τους εκπροσώπους των ΟΤΑ της Άρτας, τον πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Άρτας – Φιλιππιάδας και άλλους παραγωγικών φορέων και αλιευτικών συνεταιρισμών, τους υπηρεσιακούς παράγοντες της ΠΕ Άρτας, περιφερειακούς σύμβουλους συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης.

Το παρών στη σύσκεψη έδωσαν ο Πρόεδρος του ΕΛ.Γ.Α. κ. Στουπής, ο Προϊστάμενος του ΕΛ.Γ.Α. Παράρτημα Ηπείρου κ. Χήρας, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Καχριμάνης, ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Τσιρογιάννης, ο Δήμαρχος Νικολάου Σκουφά κ. Γιαννούλης, ο Δήμαρχος Κεντρικών Τζουμέρκων κ. Γαρνέλης, ο Δήμαρχος Γεωργίου Καραϊσκάκη κ. Μίγδος, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ. Κατέρης, κα. Σίμου, κ. Βαρέλης, κ. Γκούντας, κα. Ταπραντζή και κ. Παπαδημητρίου, ο Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Άρτας κ. Βάσσος, ο Πρόεδρος της Ε.Α.Σ.Α.Φ. κ. Γκίζας, εκπρόσωποι του ΓΕ.Ω.Τ.Ε.Ε. Παράρτημα Ηπείρου κ. Παπαγιάννης και κ. Γάτσιος, ο Πρόεδρος του Αλιευτικού Συνεταιρισμού «Η Λογαρού» κ. Ζαχαριάς, ο Πρόεδρος του Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού Ηπείρου κ. Θοδωρής, καθώς και άλλοι φορείς. 

Αλ. Καχριμάνης: «Να πληρώσει ασφάλιστρα η ΔΕΗ» 

Στην ολοκλήρωση της σύσκεψης ο περιφερειάρχης απευθύνθηκε στον πρόεδρο του Οργανισμού επισημαίνοντας ότι «θα πρέπει να εξετάσει το θέμα ώστε η ΔΕΗ να πληρώνει ασφάλιστρα στον ΕΛΓΑ, διότι από την πλημμύρα κατάντη του φράγματος ο Οργανισμός κλήθηκε να πληρώσει τεράστιες αποζημιώσεις.

Και η πλημμύρα αυτή αποτέλεσε γεγονός που αφορά στους περιβαλλοντικούς όρους λειτουργίας του φράγματος. Εφόσον έχει σχέδιο που λέει ότι στα 1500 κυβικά μέσα τόσα χωριά, κι εννοώ όχι τόσα στρέμματα χωράφια μόνο αλλά ολόκληρα χωριά, ή στα 2000 κυβικά μέσα κι αυτά τα χωριά, σημαίνει ότι πρέπει να πληρώνει ασφάλεια στον ΕΛΓΑ για αυτές τις περιοχές κινδύνου πλημμύρας. Εγώ είδα εκείνη τη μέρα τα σχέδια που έχουν για την πλημμύρα και το χάρτη που αναφέρεται σε ποια χωριά ολόκληρα πλημμυρίζουν ανάλογα με την παροχή που ανοίγει η ΔΕΗ και τρόμαξα...», είπε χαρακτηριστικά.

ixotisartas.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης