«Άγνωστες γωνιές του Αμβρακικού -Ένας περίπατος στην Κορωνησία»


-Η δράση θα πραγματοποιηθεί στην Κορωνησία την Παρασκευή 5 Ιουνίου ώρα 10:00

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας, στο πλαίσιο της δράσης «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές», σε συνεργασία με το Δήμο Αρταίων, την Ιερά Μητρόπολη Νικοπόλεως & Πρεβέζης, το Φορέα Διαχείρισης Υγροτόπων Αμβρακικού, το T.E.I. Ηπείρου Κατεύθυνση Ανθοκομίας - Αρχιτεκτονικής Τοπίου του τμήματος Τεχνολόγων γεωπόνων, την Εταιρία Ανάπτυξης Νοτίου Ηπείρου - Αμβρακικού (ΕΤΑΝΑΜ Α.Ε.Ο.Τ.Α.),... 



...το Ναυτικό Όμιλο Κορωνησίας και την εταιρία υπαιθρίων δραστηριοτήτων TREKKING HELLAS Ηπείρου (Βάση Αράχθου - Τζουμέρκα), θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015 και ώρα 10:00 π.μ. στην Κορωνησία, τη δράση με τίτλο: « Άγνωστες γωνιές του Αμβρακικού -Ένας περίπατος στην Κορωνησία»

Πρόκειται να πραγματοποιηθεί ξενάγηση στα μνημεία της Κορωνησίας (Κούλια, βυζαντινός ναός Παναγίας, Παρεκκλήσι Οσίου Ονουφρίου).

Επίσης, ομιλίες για τον υγροβιότοπο Αμβρακικού και την περιοχή, καθώς και έκθεση σχετική με την τοπική χλωρίδα, οι οποίες θα λάβουν χώρα στην Κούλια (φρούριο) της Κορωνησίας.

Οι επισκέπτες μπορούν να συμμετάσχουν επιπλέον σε περιβαλλοντική περιήγηση σε διαδρομή στο παραλιακό μέτωπο, σε ενημέρωση για το οικοσύστημα του Αμβρακικού κόλπου και σε αθλητικές θαλάσσιες δραστηριότητες.

Η δράση απευθύνεται τόσο στους κατοίκους όσο και σε επισκέπτες της περιοχής, καθώς και σε μαθητές και φοιτητές από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της περιοχής .

Σκοπός των εκδηλώσεων είναι να γνωρίσει το κοινό την ιστορία των μνημείων της Κορωνησίας, καθώς και τον περιβαλλοντικό πλούτο της περιοχής.

Τηλέφωνο επικοινωνίας για το κοινό : Γραφεία Ε.Φ.Α. Άρτας, 2681024636 
Υπεύθυνοι Δράσης: Χρυσάνθη Αναγνώστου Αρχιτέκτονας, Βασίλειος Καπόπουλος, Αρχαιολόγος, Μαργαρίτα Πέγιου Αρχιτέκτονας 






Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης