Σε συναγερμό η Γαλλία- Στρατός και περιπολίες μετά τις αιματηρές επιθέσεις


ΟΛΑΝΤ: ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΚΥΨΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΠΑΝΙΚΟ 

Σε συναγερμό βρίσκεται η Γαλλία, μετά το μπαράζ αιματηρών επιθέσεων κατά τις οποίες ένας άνθρωπος έχασε την ζωή του και περίπου 30 τραυματίστηκαν. 




Η γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε την ανάπτυξη στρατιωτών στους δρόμους των πόλεων για την ενίσχυση της δημόσιας ασφάλειας, ενώ ο Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ απηύθυνε έκκληση να μην επικρατήσει πανικός μετά τις πρωτοφανείς επιθέσεις. 

Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο Ολάντ, ένας εκ των 10 ανθρώπων που τραυματίστηκαν την Δευτέρα, όταν οδηγός έριξε φορτηγάκι σε χριστουγεννιάτικη αγορά στην πόλη Ναντ, υπέκυψε στα τραύματά του, ενώ τρεις άνθρωποι εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Είχε προηγηθεί παρόμοια επίθεση την Κυριακή στην Ντιζόν, όπου άλλος οδηγός φωνάζοντας στα αραβικά «ο Αλλάχ είναι μεγάλος» έριξε το όχημά του σε πεζούς, τραυματίζοντας 13 ανθρώπους.
Το Σάββατο, λέγοντας την ίδια φράση, ένας άνδρας επιτέθηκε σε τρεις αστυνομικούς και τους μαχαίρωσε, προτού πέσει νεκρός από αστυνομικά πυρά.

«Εδώ και τρεις ημέρες, σημειώνονται πολύ σοβαρά γεγονότα. Αυτά τα τρία γεγονότα δεν συνδέονται αλλά υπάρχει μια χρονική σύμπτωση. Αυτό απαιτεί μεγάλη επαγρύπνηση, μεγάλη ψυχραιμία. Δεν πρέπει να υποχωρήσουμε στον πανικό, στον φόβο», δήλωσε ο Ολάντ, εκφράζοντας αλληλεγγύη στα θύματα και τις οικογένειές τους, προσθέτοντας:

Σε συναγερμό η Γαλλία- Στρατός και περιπολίες μετά τις αιματηρές επιθέσεις

«Θα πρέπει να δράσουμε κατά των τρομοκρατικών ενεργειών, ακόμη και αν προς το παρόν, μόνο το γεγονός στην Ζου λε Τουρ έχει τέτοιο χαρακτήρα. Αυτές τις στιγμές η χώρα πρέπει να συσπειρώνεται, να δείχνει διαύγεια».

Στρατός και περιπολίες

Σε συναγερμό η Γαλλία- Στρατός και περιπολίες μετά τις αιματηρές επιθέσεις

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Μανουέλ Βαλς ανακοίνωσε ότι μέσα στις επόμενες ώρες θα αναπτυχθούν στη Γαλλία «200 με 300 επιπλέον στρατιώτες» για να ενισχυθεί η ασφάλεια των δημόσιων χώρων μετά τις τρεις αιματηρές επιθέσεις που σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες.

«Θέλουμε να προστατεύσουμε και να καθησυχάσουμε τους Γάλλους και να τους πούμε ότι οι κρατικές υπηρεσίες έχουν κινητοποιηθεί», δήλωσε ο Βαλς μετά το πέρας μιας έκτακτης σύσκεψης στην οποία συμμετείχαν οι υπουργοί που έχουν σχέση με την ασφάλεια.

«Πρέπει να κινητοποιηθεί το σύνολο των υπηρεσιών ασφαλείας και δικαιοσύνης», υπογράμμισε ο Γάλλος πρωθυπουργός. Για να γίνει αυτό «200 με 300 επιπλέον στρατιώτες θα αναπτυχθούν τις επόμενες ώρες» στους δρόμους και «θα αυξηθεί ο αριθμός των περιπολιών» στη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, διευκρίνισε ο ίδιος.

Οι στρατιώτες αυτοί θα προστεθούν στους «780 χωροφύλακες και στρατιώτες που κινητοποιούνται βάσει του σχεδίου Vigipirate», που τίθεται σε εφαρμογή στη Γαλλία στη διάρκεια εορτασμών ή ειδικών απειλών.

Οι περιπολίες «θα γίνονται κατά προτεραιότητα σε πολυσύχναστα μέρη: εμπορικές περιοχές, κέντρα πόλεων, σιδηροδρομικοί σταθμοί και μέσα μεταφοράς», διευκρίνισε ο Βαλς.

 ethnos.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ