Συστάθηκε 12/μελή ομάδα εργασίας για τις πλατείες


Στα τέλη Φεβρουαρίου η Ομάδα Εργασίας θα φέρει πόρισμα για όλα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος του Δήμου και θα ληφθούν ριζικές αποφάσεις

Ομόφωνα εγκρίθηκε κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. Αρταίων, η σύσταση Ομάδας Εργασίας για τον έλεγχο της τήρησης των διατάξεων λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος. 



Σύσσωμο το Δ.Σ. ψήφισε υπέρ της σύστασης Ομάδα Εργασίας, η οποία θα φέρει πόρισμα για όλα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος του Δήμου.

Ήρθε η ώρα για αποφάσεις και πράξεις για ίση αντιμετώπιση όλων των επαγγελματιών του κλάδου, για αποφάσεις και πράξεις που θα ικανοποιήσουν τους Αρτινούς πολίτες που θέλουν να ζουν σε μια όμορφη πόλη, με «ελεύθερες» πλατείες, με κοινόχρηστους χώρους που ανήκουν σε όλους τους δημότες.

Κατά τη συνεδρίαση, χαρακτηριστικό ήταν το ξέσπασμα του κ. Σελαμτζόγλου, Αντιπροέδρου του Δ.Σ. καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Άρτα «Οργιάζει η ασυδοσία στην Άρτα, όλα τα μαγαζιά έχουν μετατραπεί σε κλαμπ.

Απαγορεύονται οι σταθερές κατασκευές, μα παντού θα δείτε καταστηματάρχες να έχουν φτιάξει υπαίθριους κήπους πάνω στις πλατείες. Ξήλωσαν κολώνες του Δήμου, έκοψαν δέντρα, δεν υπάρχει χώρος να περπατήσεις στις πλατείες όπου επικρατεί μια εικόνα ντροπής!».

Και στη συνέχεια δήλωσε την στήριξή του στην ενέργεια της Δημοτικής Αρχής «Στηρίζουμε τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής για τη σύσταση Ομάδας Εργασίας για τον έλεγχο της τήρησης των διατάξεων λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, ώστε να λειτουργούμε όλοι επί ίσοις όροις και να σταματήσει η ασυδοσία ορισμένων».
 
Ο Δήμαρχος κατά την εισήγησή του τόνισε «Η λειτουργία των Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος του Δήμου μας αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει η νέα Δημοτική Αρχή.

Κι αυτό γιατί τα Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος έχουν αναδειχθεί, σε αρκετές περιπτώσεις, σε συστηματική πηγή όχλησης των κατοίκων και αιτία προστριβών και αντιθέσεων μεταξύ των τελευταίων και των καταστηματαρχών ή και των θαμώνων των σχετικών χώρων.

Στο Δήμο υποβάλλονται καθημερινά βεβαιώσεις παραβάσεων από τις ελεγκτικές αρχές και καταγγελίες κατοίκων, οι οποίες, στην πλειονότητά τους, αφορούν την παράνομη κατάληψη του δημοσίου χώρου από τραπεζοκαθίσματα ή και παρανόμως σταθμευμένα αυτοκίνητα, την παραβίαση των ωρών κοινής ησυχίας, λόγω χρήσης μουσικής ή μουσικών οργάνων άνευ αδείας ή καθ’υπέρβαση της αδείας, την οχλαγωγία από τη συγκέντρωση ανθρώπων σε πεζοδρόμια, πεζοδρόμους και οδούς κατά τις βραδινές και μεταμεσονύκτιες ώρες και την παράνομη αλλαγή χρήσης λειτουργίας ορισμένων ΚΥΕ (π.χ. από παραδοσιακό καφενείο σε μπαρ). Όλα τα παραπάνω αποτελούν τους κύριους παράγοντες υποβάθμισης της ποιότητας ζωής των κατοίκων, αυτής που ως Δήμος οφείλουμε να προστατεύσουμε.

Για το λόγο αυτό, προτείνουμε τη σύσταση δωδεκαμελούς ομάδας εργασίας με την ακόλουθη σύνθεση:

1) Παλιούρα Ζωή, Προϊσταμένη του Τμήματος Καταστημάτων του Δήμου
2)Χασκή Δημήτριο, Προϊστάμενο του Τμήματος Εσόδων του Δήμου
3)Λάμπρου Ιωάννη, Υπάλληλο της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου
4)Ντεκουμέ Βασιλική, Υπάλληλο της Δ/νσης Πολεοδομίας του Δήμου
5)Τόσκα Κων/νο, Ειδικό Συνεργάτη του Δήμου σε θέματα τοπογραφήσεων και ποιοτικού ελέγχου
6)Σφαλτού Χαρίκλεια, Ειδική Συνεργάτη του Δήμου σε Νομικά Θέματα
7)Υπάλληλο που θα οριστεί από την Δ/νση Υγείας-Πρόνοιας ΠΕ Αρτας.
8)Υπάλληλο που θα οριστεί από την Αστυνομική Διεύθυνση Άρτας
9)Υπάλληλο που θα οριστεί από την ΔΕΗ
10)Υπάλληλο που θα οριστεί από τη ΔΕΥΑΑ
11)Υπάλληλο που θα οριστεί από την Πυροσβεστική
12)Υπάλληλο που θα οριστεί από το ΕΚΑΒ


Έργο της ομάδας εργασίας θα είναι ο έλεγχος της τήρησης των διατάξεων λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, και ειδικότερα η διενέργεια αυτοψιών για την αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης, ο έλεγχος τήρησης των όρων της άδειας, της κανονιστικής απόφασης του Δήμου καθώς και της κείμενης νομοθεσίας για τη λειτουργία των εν λόγω καταστημάτων και τη διαπίστωση παραβάσεων».

Το λόγο πήραν και οι Αντιδήμαρχοι, οι οποίοι συνοπτικά εξέφρασαν την άποψή τους:

•Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης και Διοικητικών Υπηρεσιών, Μπαλάγκας Γεώργιος «Όπου βρεθούμε και όπου σταθούμε δεχόμαστε παράπονα από τους πολίτες είτε για τον τρόπο λειτουργίας των καταστημάτων είτε για τον τρόπο που χορηγήθηκαν οι άδειες αφού φαίνεται υπάρχει κατάληξη δημόσιου χώρου στις πλατείες».

•Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Κοινωνικής Πολιτικής, Πατήλας Κώστας «Ο κοινόχρηστος χώρος είναι κοινόχρηστος όχι μόνο των επαγγελματιών αλλά και των απλών πολιτών, και κανείς δεν έχει δικαίωμα να κάνει κατάληψη σε αυτόν».

•Αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητισμού και Διά Βίου Μάθησης, Παπάζογλου Χάρης «Πρέπει να πάρουμε για όλους τα ίδια μέτρα, η Ομάδα επιβάλλεται να είναι μεγάλη ώστε να συμμετέχουν όλοι οι φορείς».

•Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Πολεοδομίας, Καραγεώργος Γεώργιος «Η Ομάδα επιβάλλεται να είναι μεγάλη ώστε να τεθούν οι απόψεις όλων των φορέων και να ληφθούν υπόψη οι νομοθεσίες όλων των υπηρεσιών ώστε να παραχθεί από την Ομάδα Εργασίας σωστό έργο».

•Αντιδήμαρχος Πρασίνου και Καθαριότητας, Νταλάκας Δημήτριος «Πιστεύω ότι υπάρχει διάθεση απ’ όλους μας να καλυτερέψουμε την πόλη μας και προς την κατεύθυνση αυτή πρέπει να κινηθούμε όλοι μαζί».

Ο Δήμαρχος θα προχωρήσει άμεσα στην έκδοση απόφασης όπου θα περιγράφεται λεπτομερώς ο ρόλος της Ομάδας Εργασίας και οι αρμοδιότητες των μελών της, ενώ στα τέλη Φεβρουαρίου θα παραδώσει η Ομάδα το πρώτο πόρισμα για όλα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος του Δήμου ώστε να ληφθούν ριζικές αποφάσεις.

Ευχάριστο είναι πάντως το γεγονός ότι σύσσωμο το Δ.Σ. Αρταίων, και η Δημοτική Αρχή και η Αντιπολίτευση, έθεσαν επί τάπητος το χρόνιο αυτό πρόβλημα που απασχολεί την κοινωνία της Άρτας και ενέκριναν τη σύσταση της Ομάδας Εργασίας, αφού κοινή επιθυμία όλων είναι να δοθεί επιτέλους οριστική λύση στο μείζον αυτό θέμα.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης