Ιωάννινα: Σε στάση αναμονής το Πανεπιστήμιο...


Ύστερα από την αποκάλυψη της απάτης- μαμούθ…

Οι υπολογιστές που είχαν κατασχεθεί στα Γιάννινα, κατά την έφοδο των ράμπο στο γραφείο Πανεπιστημιακού αλλά και η βαθιά έρευνα που ακολούθησε από την Οικονομική Αστυνομία φαίνεται ότι είναι αυτές που έδωσαν κρίσιμα και σημαντικά στοιχεία για την απάτη που στήθηκε στη διαχείριση των κοινοτικών προγραμμάτων.



Ο Πανεπιστημιακός των Ιωαννίνων που εμπλέκεται στην πολύκροτη υπόθεση, ελέγχεται για προγράμματα που υλοποίησε με νομικά πρόσωπα έξω από το Πανεπιστήμιο αλλά και με ιδιωτικές εταιρείες.

Πέρα από Νομικά Πρόσωπα στα Γιάννινα, η δράση είχε απλωθεί στην Πάτρα, την Αθήνα και την Κρήτη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος καθηγητής απασχολεί την επικαιρότητα για τη δράση του γύρω από τα κοινοτικά προγράμματα. Κατά το παρελθόν υπήρξαν καταγγελίες ακόμη και από τη Διαχειριστική Αρχή της Ευρωπαικής Ένωσης για την υλοποίηση προγραμμάτων εντός του Πανεπιστημίου.

Το τελευταίο επιβεβαίωσε με δηλώσεις του ο πρώην πρύτανης Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, συμπληρώνοντας πως το Πανεπιστήμιο είχε συστήσει ακαδημαική επιτροπή η οποία απάντησε όλα τα ερωτήματα που είχαν τεθεί από τους Κοινοτικούς.

«Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων έχει ελεγχθεί μετά από καταγγελίες επώνυμες κι ανώνυμες. Οι επώνυμες είναι από τη διαχειριστική αρχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης για συγκεκριμένα προγράμματα.
Το Πανεπιστήμιο είχε συστήσει επιτροπή επί των ερωτημάτων τα οποία είχαν τεθεί προ διετίας, η οποία τα διερεύνησε και απάντησε. Οι υποθέσεις έχουν κλείσει» ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Αλμπάνης.

Ωστόσο το Πανεπιστήμιο, μέχρι στιγμής, δεν έχει εικόνα για τα αποτελέσματα της έρευνας που έγιναν σε άλλα νομικά πρόσωπα με τα οποία είχε εμπλακεί ο συγκεκριμένος Πανεπιστημιακός.
«Γνωρίζουμε ότι υπήρξαν κι άλλοι έλεγχοι, σε άλλα νομικά πρόσωπα, έξω από το Πανεπιστήμιο όπου γινόταν διαχείριση χρημάτων έρευνας στα οποία δεν εμπλέκεται το Πανεπιστήμιο.
Δεν έχουμε καμία ενημέρωση επ' αυτού», τόνισε ο κ. Αλμπάνης συμπληρώνοντας πως στην περίπτωση που υπάρξει ενημέρωση από τις αρμόδιες αρχές για την εμπλοκή μέλους ΔΕΠ, το Πανεπιστήμιο θα πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γιώργος Καψάλης από την πλευρά του σημείωσε ότι δεν προκύπτει καμία εμπλοκή της Επιτροπής Ερευνών και του Πανεπιστημίου. Από τους ελέγχους που έχουν γίνει στα ευρωπαικά προγράμματα δεν έχει αναφερθεί καμία παρατυπία.

Συμπλήρωσε πως το Πανεπιστήμιο από την πλευρά του θα πράξει αυτό που πρέπει στην περίπτωση δίωξης μέλους ΔΕΠ.

 epiruspost.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης