Η γραφειοκρατία "βραχνάς" (και) για τους νέους δημάρχους στην Ήπειρο


Οι εκλογές στην ΠΕΔ Ηπείρου θα γίνουν στις 10 Οκτωβρίου

Παρουσία πολλών αιρετών από όλους τους Δήμους της Ηπείρου πραγματοποιήθηκε το πρωί στο ξενοδοχείο Grand Serai Xenia στα Γιάννενα η ημερίδα της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ηπείρου (ΠΕΔ) για τη νέα θητεία στους Δήμους που ξεκινά την ερχόμενη Δευτέρα. 



Έγινε αναλυτική ενημέρωση από τους εκπροσώπους της ΔΗΜΟΣnet, για κάθε πτυχή της δουλειάς στο δημαρχείο. Μεταξύ άλλων, αναλύθηκε ο τρόπος με τον οποίο θα πρέπει να στελεχωθούν οι επιτροπές, πώς θα πρέπει να γίνονται οι προσλήψεις προσωπικού, τι ισχύει με το ασυμβίβαστο κ.α.

Μάλιστα, η συμμετοχή ήταν εξαιρετικά μεγάλη, δείγμα του ενδιαφέροντος που υπάρχει από τους αιρετούς, δεδομένων φυσικά και των δυσκολιών που βάζει ο «Καλλικράτης» στην ίδια την τοπική αυτοδιοίκηση.

Γραφειοκρατία ώρα… μηδέν!

Κατά τη διάρκεια δηλώσεων του, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ και απερχόμενος δήμαρχος Άρτας Γιάννης Παπαλέξης ευχήθηκε καλή δύναμη και καλό κουράγιο σε όλους και σημείωσε πως «χρειάζεται υπομονή και μεράκι.  Είναι μια πολύ δύσκολη περίοδος, τόσο οικονομικά, όσο και κοινωνικά. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει σοβαρά προβλήματα από τις μειώσεις των πόρων».

Εκτενή αναφορά έκανε στην γραφειοκρατία, η οποία, όπως ανέφερε, δημιουργεί απερίγραπτα προβλήματα στους δημάρχους και αποτελεί τροχοπέδη για την ομαλή διοίκηση των δήμων.

«Μόνο το 1%»

Στο χαιρετισμό του ο κ. Παπαλέξης στηλίτευσε την τακτική που υπάρχει να κατηγορούνται για όλα οι Δήμοι, σημειώνοντας πως ως ΟΤΑ «δεν χρωστάμε παρά το 1% από το δημόσιο χρέος και δεν «τζιράρουμε» πάνω από το 2% του κρατικού προϋπολογισμού. Παρ’ όλα αυτά μας κατηγορούν για διαφθορά και πως μείς ευθυνόμαστε για όλα».

Τέλος, να σημειωθεί πως οι εκλογές στην ΠΕΔ, όπως ανέφερε ο Πρόεδρός της, θα γίνουν στις 10 Οκτώβρη.

Πηγή: vimanews.gr


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ