Η Λίτσα Κιτσαντά για τις ιδιωτικοποιήσεις σε Βίγλα και Κορωνησία


"...Οι περιοχές της Κορωνησίας και της Βίγλας, είναι ενταγμένες σε προστατευμένες από διεθνείς συμβάσεις περιβαλλοντικές ζώνες και το έγκλημα που θα συντελεστεί από την ενδεχόμενη πώλησή τους, θα είναι τεράστιο..."

Στις 21/5 διέρρευσε η είδηση ότι το ΤΑΙΠΕΔ- κατ΄εντολή φυσικά της μνημονιακής κυβέρνησης και της τρόικας- περιέλαβε στο χαρτοφυλάκιο των προς πώληση ακινήτων και εκτάσεων του Δημοσίου, αρκετές εκτάσεις ιδιαιτέρου αρχαιολογικού και περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος, μεταξύ των οποίων και μία παραθαλάσσια έκταση 13,456,30 sq.m στην Κορωνησία Άρτας,... 


...η οποία φέρει κωδικό ιδιοκτησίας ΑΒΚ 389 και η ένδειξή της στον οικείο χάρτη, απεικονίζει την παραθαλάσσια έκταση μετά το λιμανάκι, στο σημείο που βρίσκεται σήμερα η καφετέρεια και οι πέριξ αυτής χώροι.

Στη συνέχεια και με βάση δημοσιεύματα εφημερίδων, πανελλαδικής και τοπικής εμβέλειας, πληροφορηθήκαμε ότι και μία ακόμα έκταση, ιδιαιτέρου φυσικού κάλους, περιλαμβάνεται στη λίστα του ΤΑΙΠΕΔ για πώληση και αφορά έκταση 163,125 τμ στην παραλία Βίγλας Άρτας, εντός του Εθνικού Πάρκου Υγροβιοτόπων Αμβρακικού, δίπλα στη λιμνοθάλασσα Ροδιά, η οποία ως γνωστόν είναι ενταγμένη στο δίκτυο natura και στη συνθήκη Ραμσάρ.

Κομμάτι- κομμάτι ξεπουλάνε την περιουσία του ελληνικού λαού, προς όφελος μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων, ντόπιων και ξένων, υποθηκεύοντας το μέλλον του τόπου, αλλά και το δικαίωμα των πολιτών για ελέυθερη χρήση των παραλιών και αιγιαλών και την ποιοτική, περιβαλλοντική και πολιτιστική αξιοποίηση δημοσίων χώρων, πολύτιμων για την ανάπτυξη του τόπου μας και άμεσα συνδεδεμένων με την ιστορία και τον πολιτισμό του.

Ειδικά για τις περιοχές της Κορωνησίας και της Βίγλας, που είναι ενταγμένες σε προστατευμένες από διεθνείς συμβάσεις περιβαλλοντικές ζώνες, το έγκλημα που θα συντελεστεί από την ενδεχόμενη πώλησή τους, θα είναι τεράστιο. Οφείλουμε να το αποτρέψουμε.

Καλούμε κατοίκους, φορείς και συλλογικότητες των αντιστοίχων περιοχών, αλλά και όλου του Δήμου Αρταίων, να δημιουργήσουμε ένα μέτωπο αντίστασης και αποτροπής του ξεπουλήματος αυτού και να υψώσουμε ασπίδα προστασίας όχι μόνο των προς πώληση εκτάσεων (σε Κορωνησία και Βίγλα), αλλά και όλης της δημόσιας περιουσίας – δηλ.της περιουσίας του λαού μας- σε όλη την γεωγραφική έκταση του Δήμου Αρταίων, από τα αδηφάγα σχέδια κυβέρνησης και ιδιωτών.

Η «Ριζοσπαστική Δημοτική Αλλαγή» θα επισκεφτεί άμεσα τις Τ.Κ Κορωνησίας και Βίγλας και θα συνομιλήσει με κατοίκους τους, με σκοπό των σχεδιασμό αντιστάσεων και δράσεων ενάντια στα παραπάνω σχέδια ξεπουλήματος.

Λίτσα Κιτσαντά, επικεφαλής της παράταξης «Ριζοσπαστική Δημοτική Αλλαγή»

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης