Αυξήσεις έως 11% στους λογαριασμούς της ΔΕΗ στα εξοχικά από 1η Ιουλίου


Αυξήσεις έως 11% στους λογαριασμούς των ιδιοκτητών περισσοτέρων από 1,2 εκατ. εξοχικών και δεύτερων κατοικιών έρχονται από 1ης Ιουλίου. Καταργείται η χαμηλή κατηγορία τιμολογήσεων
 

Αντιμέτωποι με αυξήσεις 11% στους λογαριασμούς ρεύματος της ΔΕΗ θα βρεθούν από την 1η Ιουλίου περισσότεροι από 1,2 εκατ. καταναλωτές με εξοχικές και δευτερεύουσες κατοικίες, οι οποίοι σήμερα ανήκουν στη χαμηλή κατηγορία έως 800 κιλοβατώρες το τετράμηνο.


Παρουσίαση των επερχόμενων αλλαγών στα τιμολόγια έγινε την περασμένη Τετάρτη κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ και τα οριστικά ποσοστά θα αποφασιστούν από την ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας κατόπιν σχετικής έγκρισης που αναμένει από την Ευρωπαϊκή Επτροπή.

Οι αλλαγές στην κλίματα έως 800 κιλοβατώρες συνιστούν υποχρέωση του Μνημονίου. Στη χαμηλή κατηγορία τιμολογίων 0 - 800 κιλοβατώρες ανήκουν περίπου 2,3 εκατ. οικιακοί καταναλωτές.

Από αυτούς, τουλάχιστον 1,2 εκατ. καταναλωτές είναι κάτοχοι εξοχικών, δεύτερων και τρίτων κατοικιών. Από την 1η Ιουλίου και μετά αυτή η κατηγορία καταργείται και ενοποιείται με την αμέσως από 801 έως 2.000 κιλοβατώρες. Δημιουργείται έτσι μια νέα κατηγορία 0 - 2000 κιλοβατώρες.

Τα 1,2 εκατ. εξοχικά και δεύτερες κατοικίες θα επιβαρυνθούν με αύξηση γύρω στο 11% επί του συνόλου του λογαριασμού τους. Χρηματικά η αύξηση θα είναι μικρή.

Έστω ένα εξοχικό με πολύ συχνή χρήση και κατανάλωση 750 κιλοβατώρες το τετράμηνο, το οποίο κάνει σήμερα λογαριασμό 60 ευρώ, θα επιβαρυνθεί 6-7 ευρώ.

Σε ένα άλλο εξοχικό με χαμηλότερη κατανάλωση γύρω στις 400 κιλοβατώρες το τετράμηνο, ο λογαριασμός κινείται γύρω στα 30 ευρώ και η επιβάρυνση γύρω στα 3-4 ευρώ.

Όσες από τις υπόλοιπες περίπου 1,1 εκατ. καταναλώσεις αφορούν πρώτες κατοικίες και οι ιδιοκτήτες τους πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια που προβλέπει η ένταξη στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ), θα μπορούν να ενταχθούν κατόπιν αίτησης σε αυτό και δεν θα υποστούν την παραμικρή επιβάρυνση.

Τέλος όσοι από τους εναπομείναντες καταναλωτές της κατηγορίας 0 - 800 κιλοβατώρες έχουν τις πρώτες κατοικίες αλλά δεν πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια ένταξης στο ΚΟΤ θα μεταφερθούν επίσης στη νέα κατηγορία 0 - 2.000 κιλοβατώρες και θα υποστούν και εκείνοι τις αυξήσεις.

πηγη  news247.gr Πηγή: Τα Νέα
madata.gr - Πόπη Π

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ