ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΣΙΑΚΟΣ: Ο Δήμαρχος των Τζουμέρκων


Τρεις συνεχόμενες τετραετίες και μία τριετία Δήμαρχος, ο Χρήστος Χασιάκος, θεωρείται ότι είναι ο αναμορφωτής της περιοχής των Τζουμέρκων και σίγουρα η φήμη του έχει ξεπεράσει όχι μόνο τον στενό γεωγραφικό του χώρο, αλλά γενικότερα του Νομού και γιατί όχι της Ηπείρου. (Βίντεο)



Η παρουσία του στην αυτοδιοίκηση δεν είναι τυχαία και ούτε κανείς δεν μπορεί να του καταλογίσει μέχρι σήμερα τις όποιες σκοπιμότητες ή υστεροβουλίες. Είναι ένας άνθρωπος, όπως όλοι το καταμαρτυρούν, ήπιων διαθέσεων, αλλά ταυτόχρονα με δυναμικές αποφάσεις εκεί όπου ο ίδιος το κρίνει αναγκαίο.

Χαρισματική προσωπικότητα 

Έχει το χάρισμα να ακούει αυτά τα οποία ο συνομιλητής του αναφέρει και να τα συζητάει με σκοπό να βρει την καλύτερη και αποδοτικότερη λύση. Τόσο σε προσωπικά, όσο και Δημοτικά ζητήματα. Όποιος ισχυριστεί ότι η χαρισματική προσωπικότητα του Χρήστου Χασιάκου στα δεκαπέντε αυτά χρόνια δεν ήταν ισχυρή στα Τζουμέρκα, σίγουρα δεν γνωρίζει την πραγματικότητα.

Πολλοί πιστεύουν ότι ο Χρήστος Χασιάκος είναι η εγγύηση για μια ορθολογική ιεράρχηση και μια σοφή αντιμετώπιση των προβλημάτων που υπάρχουν και εκείνων που θα έρθουν. Η αλήθεια είναι ότι ακόμα φαίνεται να έχει όραμα γιατί έχει ζήσει και αγαπήσει τον χώρο. Πολλές φορές και πάρα πολλοί συνομιλητές του τον έχουν ακούσει να λέει με υπερηφάνεια ότι "Είμαι Τζουμερκιώτης και ζω για τα Τζουμέρκα".

Παρόν στα έργα και στον πολιτισμό 

Το ότι αισθάνεται Τζουμερκιώτης και ότι το δείχνει σε κάθε ευκαιρία, δεν είναι μόνο αυτό το μικρό προαναφερόμενο παράδειγμα, είναι και το γεγονός ότι σ’ όλα αυτά τα χρόνια ως Δήμαρχος, έκανε ότι ήταν δυνατόν να προβάλει τα Τζουμέρκα τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Με τις μικρές ομολογουμένως οικονομικές δυνατότητες που ως Δήμος είχε, έκανε πολλά.

Εκδόσεις πολλών βιβλίων ιστορικών αλλά και τουριστικών. Αδελφοποιήσεις με πόλεις του εξωτερικού. Διοργάνωση διαφόρων εκδηλώσεων επιστημονικών και άλλων τοπικής σημασίας, όπως και μια σειρά πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων, οι οποίες ήδη έχουν διαμορφώσει μια άλλη πραγματικότητα στα Τζουμέρκα.

Σ’ ότι αφορά τον Δήμο, έκανε ότι περνούσε από το χέρι του στο να ελαχιστοποιήσει τα προβλήματα, αλλά και τα παράπονα των δημοτών του. Να γιατί, όλοι έχουν έναν καλό λόγο να πουν και να …παινέψουν τον Δήμαρχό τους.

Τον θεωρούν αναμορφωτή και δεν έχουν άδικο και παράλληλα είναι σίγουροι ότι στη νέα του θητεία ως Δήμαρχος, θα βάλει οριστικά και αμετάκλητα τα γερά εκείνα θεμέλια, ώστε ο Δήμος Κεντρικών Τζουμέρκων να βρει τον δρόμο της ανάπτυξης και της προόδου που άλλωστε τον δικαιούται.

ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ

Γεννήθηκε στις 15 Μαρτίου 1950 στον Καταρράκτη του Δήμου Αγνάντων από τον Κωνσταντίνο και την Ανθή Χασιάκου, το γένος Παπαδημητρίου.

Σπούδασε στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο και έλαβε πτυχίο Πολιτικού Μηχανικού το 1974. Έως το 1998 εργάσθηκε ως ελεύθερος επαγγελματίας σε μελέτες ιδιωτικών έργων και ως εργολήπτης Δημόσιων έργων διατηρώντας τεχνικό γραφείο στην Αθήνα.

Οι πολίτες του νεοσύστατου Καποδιστριακού Δήμου Αγνάντων τον τίμησαν με την ψήφο τους τον Οκτώβριο του 1998 και τον εξέλεξαν στη θέση του Δημάρχου ως επικεφαλής του συνδυασμού «ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΤΖΟΥΜΕΡΚΙΩΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ» . Επανεξελέγη το 2002 από την πρώτη Κυριακή και το 2006, πάλι από την πρώτη Κυριακή.

Καθ΄ όλη τη διάρκεια της θητείας του ως Δήμαρχος του Δήμου Αγνάντων και ως Δήμαρχος Κεντρικών Τζουμέρκων, ο Χρήστος Χασιάκος συμμετέχει σε συλλογικά όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όπως:

Μέλος του Δ.Σ. της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Άρτας (ΤΕΔΚ Ν. Άρτας) (2003-2006)
Μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου (2003-2006)
Μέλος του Περιφερειακού Ταμείου Ηπείρου (2003-2006)
Πρόεδρος του Δ.Σ. της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Άρτας (Τ.Ε.Δ.Κ. Ν. Άρτας) (2007-2010)
Μέλος της Επιτροπής Παρακολούθησης «ΘΗΣΕΑΣ» (2007-2010)
Μέλος της Επιτροπής Παρακολούθησης του Ολοκληρωμένου Προγράμματος Βιώσιμης Ανάπτυξης Πίνδου (Πρόγραμμα ΠΙΝΔΟΣ) (2007-2010)
Πρόεδρος του Δ.Σ. του νεοσύστατου Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων Περιστερίου και Χαράδρας Αράχθου (από 16-9-2009 έως 22-12-2009) και αντιπρόεδρος του φορέα (από 25-01-2010)
Μέλος του Δ.Σ. Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Νομού Άρτας (Χ.Υ.Τ.Α.)

Έχει συμμετάσχει επίσης σε διάφορες ημερίδες, εκδηλώσεις και συνέδρια για την οικονομική πολιτική, το περιβάλλον και την τοπική αυτοδιοίκηση. Είναι παντρεμένος με την δικηγόρο Παρασκευή Κολιού και έχει μια κόρη την Κωνσταντίνα.

Δείτε περισσότερα ΕΔΩ

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ  Βουργαρέλι, 03-05-2014


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης