Ούτε η Λεπέν δεν θέλει τους Χρυσαυγίτες


Μετά τη νίκη του Εθνικού Μετώπου (FN) στις ευρωκάλπες της Γαλλίας και ενόψει των διεργασιών για τον σχηματισμό πολιτικής ομάδας στο Ευρωκοινοβούλιο, η Μαρίν Λε Πεν απέκλεισε- με σημερινές της δηλώσεις- συνεργασία με την Χρυσή Αυγή ή άλλους ακροδεξιούς όπως το Jobbik από την Ουγγαρία. 


 «Αύριο θα πάω στις Βρυξέλλες για να συναντήσω έναν αριθμό πολιτικών υπευθύνων» δήλωσε η Μαρίν Λε Πεν, αναφερόμενη σε πολιτικούς με τους οποίους συνομιλεί εδώ και μήνες για τον σχηματισμό ομάδας στο ευρωκοινοβούλιο.

«Είμαστε απολύτως πεπεισμένοι για την επιτυχή έκβαση αυτού του εγχειρήματος» πρόσθεσε, κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου στην έδρα του κόμματός της στη Ναντέρ.

Η Λε Πεν σκοπεύει να βασιστεί στους παραδοσιακούς της συμμάχους, όπως το φλαμανδικό αυτονομιστικό Ν-VA του Βελγίου, το αυστριακό Κόμμα της Ελευθερίας (FPO) του Χανς Κρίστιαν Στράχε και την ιταλική Λέγκα του Βορρά, ενώ φαίνεται ότι είχε ήδη επαφές με τους αντιευρωπαϊστές του Γκ. Βίλντερς από την Ολλανδία.

Οι Βρετανοί ευρωσκεπτικιστές του Φάρατζ (Ukip) από την πλευρά τους έχουν απορρίψει συνεργασία με το FN.
Όταν της ζητήθηκε να προσδιορίσει τα κόμματα με τα οποία αποκλείει συνεργασίες, η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου (FN) μλώντας στον σταθμό BFM TV, ανέφερε την Χρυσή Αυγή, το ουγγρικό Jobbik και το βουλγαρικό Ataka.

Απέκλεισε επίσης συνάντηση με τον 62χρονο Γερμανό νεοναζί Udo Voigt του NPD που εξελέγη ευρωβουλευτής.

Το Εθνικό Μέτωπο, με ποσοστό 24,85%, εξέλεξε 24 ευρωβουλευτές, ωστόσο για να σχηματιστεί μια πολιτική ομάδα στο ευρωκοινοβούλιο, απαιτείται η συμμετοχή 25 βουλευτών από τουλάχιστον 7 διαφορετικές χώρες.


πηγή: Reuters
ethnos.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ