ΝΙΚΟΠΟΛΗ: Ασυνείδητοι ξεφορτώνονται μπάζα και σκουπίδια...


Την ίδια στιγμή που καταβάλλεται μια σοβαρή προσπάθεια για την ανάδειξη του Αρχαιολογικού Χώρου της Νικόπολης κάποιοι ασυνείδητοι βρίσκουν την «εύκολη» λύση να ξεφορτώνονται μπάζα και σκουπίδια πετώντας τα σε απόσταση αναπνοής από τα σημαντικά μνημεία. 


Η ΛΓ’ Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας-Πρέβεζας με έγγραφό της προς όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες, κατέγραψε τα σημεία εκείνα στα οποία έχουν δημιουργηθεί «χωματερές», υποβαθμίζοντας αισθητικά τον χώρο αλλά εγκυμονώντας και κινδύνους πυρκαγιάς.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου της Πρέβεζας, συνοδεία αρχαιολόγου, ξεκίνησαν άμεσα τις διαδικασίες απομάκρυνσης των πάσης φύσεων αντικειμένων (στρώματα, έπιπλα, νάϋλον κι οτιδήποτε άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς) που ασυνείδητοι εναπόθεσαν εκεί, αδιαφορώντας για τα προβλήματα που προκαλούν .

Η απομάκρυνση των απορριμμάτων αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός των ημερών, ωστόσο το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι οι ίδιοι άνθρωποι θα σπεύσουν να δημιουργήσουν και πάλι «χωματερές» μέσα στον αρχαιολογικό χώρο, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις.

Να θυμίσουμε ότι ο Δήμος Πρέβεζας μετά από 50 χρόνια συνεχούς λειτουργίας κατάφερε να κλείσει πέρσι την χωματερή του Κούκου, η οποία γειτνιάζει με την Αρχαία Νικόπολη, ενισχύοντας έτσι σημαντικά την υποψηφιότητα του φακέλου για την ένταξη του αρχαιολογικού χώρου στα προστατευόμενα μνημεία της ΟΥΝΕΣΚΟ.

epirusgate.blogspot.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ