Γ. Βερνίκος: "Είναι ώρα ευθύνης"


"Το μήνυμα είναι πολιτική σταθερότητα, υγιής οικονομία και κοινωνική αλληλεγγύη" 

Σε ένα χώρο γεμάτο συμβολισμούς, μπροστά στα κτίρια που ήταν κάποτε τα κολαστήρια του ΕΑΤ-ΕΣΑ ο Γιώργος Βερνίκος πραγματοποίησε τη κεντρική προεκλογική του συγκέντρωση ενώπιον εκατοντάδων φίλων του. 


Στην κεντρική του ομιλία, στο Πάρκο Ελευθερίας στην Αθήνα, παρουσία πολλών φίλων του, που κατέκλυσαν το χώρο, ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής Γιώργος Βερνίκος ανέλυσε το διακύβευμα αυτής της εκλογικής αναμέτρησης, τους λόγους της συμμετοχής του και αναφέρθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης της «Ελιάς» στις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου, γιατί είναι ο εγγυητής της σταθερότητας, της ανάπτυξης και της κοινωνικής αλληλεγγύης.

“Έχοντας γράψει τη δική μου πολιτική ιστορία και διαγράψει τη δική μου επαγγελματική τροχιά στο χώρο των επιχειρήσεων και του τουρισμού – τόνισε ο Γιώργος Βερνίκος – αισθάνθηκα την υποχρέωση να δώσω το δικό μου παρόν στη μάχη που θα κρίνει το αύριο της πατρίδας μας μέσα στην Ευρώπη.

Αποφάσισα, λοιπόν, να διεκδικήσω τη δική σας προτίμηση για την εκλογή μου στο Ευρωκοινοβούλιο με το ψηφοδέλτιο της «Ελιάς», του νέου, δηλαδή, πολιτικού σχηματισμού που επιχειρεί να ανασυνθέσει την Κεντροαριστερά, να τη συνδέσει με τη σύγχρονη σοσιαλδημοκρατία, να τη διευρύνει με τη συμμετοχή των φιλελεύθερων Κεντρώων μεταρρυθμιστών και να την μπολιάσει με τις δυνάμεις της οικολογίας και της νέας οικονομίας.

Το κάνω – είπε ο Γιώργος Βερνίκος – με την πεποίθηση ότι έτσι καταθέτω τη δική μου συμβολή στη συγκρότηση μιας νέας κοινωνικής συμμαχίας του κόσμου της εργασίας με τον κόσμο του πολιτισμού και της επιχειρηματικότητας, με στόχο την ανάπτυξη και την ενίσχυση της απασχόλησης. Το κάνω με την πεποίθηση ότι χρειαζόμαστε λιγότερους επαγγελματίες πολιτικούς, περισσότερο ρεαλισμό, φαντασία, καινοτομίες και αποτελεσματικότητα”.

 Για την υποψηφιότητα του Γ. Βερνίκου μίλησαν με ιδιαίτερα θερμά λόγια, μεταξύ άλλων, οι κ.κ.: Άννα Παπαδημητρίου-Τσάτσου, Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών, η οποία διάβασε συγκινητικό απόσπασμα επιστολής του πατέρα της, αείμνηστου καθ. Δημήτρη Τσάτσου, προς το Γ. Βερνίκο.

Ο καθ. Γιώργος Παγουλάτος που αναφέρθηκε στις ευρωπαϊκές προκλήσεις. H πρ. Υπερνομάρχης Αθηνών-Πειραιώς Ντίνα Μπέη, που αναφέρθηκε στη στενή σχέση του πρ. Δημάρχου Δημήτρη Μπέη με το Γ.Βερνίκο και τη συμβολή του, ως Αντιδημάρχου, στη διαμόρφωση του Πάρκου Ελευθερίας. Ο Αντώνης Στελλιάτος, Πρόεδρος της «Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού».

Την εκδήλωση προλόγισε ο δημοσιογράφος και φίλος κ. Θεόδωρος Καλούδης

 
Στην εκδήλωση παρέστησαν οι κ.κ.: Ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Απόστολος Κακλαμάνης, ο Βουλευτής Επικρατείας ΠΑΣΟΚ Πύρρος Δήμας, η Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Εύη Χριστοφιλοπούλου, οι πρώην Βουλευτές και υπουργοί Πέτρος Ευθυμίου, Γιάννης Διαμαντίδης, Παντελής Οικονόμου, ο Νάσος Αλευράς, η Περιφερειακή Σύμβουλος Άννα Ροκοφύλλου, οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Αθήνας με το Γιώργο Καμίνη Ηλίας Βλαχάκης, Γιώργος Μπρούλιας και Αλέξανδρος Μοντιάνο, ο πρώην Αντιδήμαρχος Αθηναίων Θανάσης Ασημακόπουλος. Ο Γιώργος Ανωμερίτης-Πρόεδρος του ΟΛΠ, οι Γενικοί Γραμματείς Νικόλας Κανελλόπουλος, Θανάσης Χριστόπουλος, Γιάννης Πυργιώτης. Ο Πρόεδρος του ΕΟΤ Χρήστος Πάλλης.

Από το χώρο των επιχειρήσεων, του τουρισμού και της ναυτιλίας παραβρέθηκαν και οι κ.κ.: Γιώργος Καββαθάς-Πρόεδρος ΓΣΒΕΕ, Δημήτρης Ασημακόπουλος-πρ. Πρόεδρος ΓΣΒΕΕ, Μιχάλης Σακέλλης-Πρόεδρος Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, Λύσανδρος Τσιλίδης-Πρόεδρος ΗΑΤΤΑ, Μιχάλης Λάμπρου, Αντιπρόεδρος της Ένωσης Κρουαζιερόπλοιων.

Επίσης παρέστησαν οι καθηγητές κ.κ. Γιάννης Βούλγαρης και Νίκος Αλιβιζάτος, Δημήτρης Παπούλιας καθώς και οι κ.κ. Χρήστος Δερβένης-Πρόεδρος ΙΣΤΑΜΕ, Χρήστος Πρωτόπαππας και Αθηνά Δρέττα.

 Χαιρετισμό έστειλαν ο Πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος κ. Γεώργιος Γράτσος, ο κ. Περικλής Παναγόπουλος, ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ κ. Ανδρέας Ανδρεάδης, ο Πρόεδρος του ΞΕΕ κ. Γεώργιος Τσακίρης, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γιάννης Ρέτσος και ο Πρόεδρος των Ενοικιαζομένων Δωματίων κ. Κωνσταντίνος Μπρεντάνος.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ