Focus: Απελπιστική περίπτωση η Ελλάδα


Έντονα πυρά δέχεται η Ελλάδα και ειδικότερα ο Γιάννης Στουρνάρας από το γερμανικό περιοδικό Focus που χαρακτηρίζει τη χώρα «απελπιστική περίπτωση»

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά και επιπρόσθετα το δημοσίευμα, «οι δήθεν ζηλωτές των μεταρρυθμίσεων, Έλληνες έχουν φθάσει πάλι το 170% χρέος επί του ΑΕΠ».


Για τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών τονίζει: «Εδώ και εβδομάδες ακούμε ότι πηγαίνει καλύτερα το πάλαι ποτέ προβληματικό παιδί της Ευρωζώνης και ότι ως ανταμοιβή για τις σκληρές μεταρρυθμίσεις η Ελλάδα αξίζει ειλικρινά να λάβει την επόμενη δανειακή δόση. 

Τίποτε από αυτά», ισχυρίζεται το δημοσίευμα, επικαλούμενο μελέτη του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πολιτικής, CEP, σύμφωνα με την οποία η πιστοληπτική ικανότητα της χώρας εξακολουθεί να μειώνεται και μάλιστα με μεγαλύτερη ταχύτητα σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρωζώνης.

Σύμφωνα με το περιοδικό «οι Έλληνες συνέχισαν να ζουν πάνω από τις δυνατότητές τους» και «η Ελλάδα δεν θα αποπληρώσει ποτέ τα χρέη της».

Σε μια πρόσθετη επίθεση προς τον Γ. Στουρνάρα, επισημαίνει χαρακτηριστικά: «Και τι κάνει ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών; Ανακοινώνει αδιάντροπα σε συνέντευξή του προς την Handelsblatt ότι η χώρα του, κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2014, θα τολμήσει για πρώτη φορά να βγει με ομόλογά της στην αγορά. Ας ελπίσουμε ότι η αγορά θα δώσει στους τζογαδόρους την κατάλληλη απάντηση».

Το δημοσίευμα ασκεί επίσης σκληρές επικρίσεις σε βάρος της Γαλλίας και της Ιταλίας.

 ethnos.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης