Νέα φοροκαταιγίδα από αύριο Πέμπτη


Φοροκαταιγίδα αναμένεται να πλήξει από αύριο Πέμπτη και έως τις 30 Ιουνίου τους πολίτες όλης της χώρας, καθώς αρχίζει η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων που από φέτος γίνεται αποκλειστικά και μόνο ηλεκτρονικά, ενώ το εκκαθαριστικό σημείωμα που θα έρθει περιλαμβάνει τέσσερις φόρους σε ένα.


Συγκεκριμένα, το φετινό εκκαθαριστικό θα περιλαμβάνει τους εξής τέσσερις φόρους: • Φόρος εισοδήματος. • Εισφορά αλληλεγγύης η οποία επιβάλλεται με συντελεστές 1%-4% για όσους απέκτησαν το 2013 ετήσια εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ. • Τέλος επιτηδεύματος των 500 ευρώ ή 650 ευρώ που πληρώνουν οι εργαζόμενοι που αμείβονται με «μπλοκάκι», οι ελεύθεροι επαγγελματίες και όσοι ασκούν ατομικά εμπορική επιχείρηση. • Φόρος πολυτελούς διαβίωσης για όσους είχαν το 2013 στην κατοχή τους αυτοκίνητα 1.929 κυβικών εκατοστών και άνω, πισίνες και σκάφη.

Με την υποβολή της φορολογικής δήλωσης θα εκδίδεται αυτομάτως το εκκαθαριστικό σημείωμα, στο οποίο θα περιλαμβάνεται και η Ταυτότητα Οφειλής με το συνολικό ποσό φόρου που θα πρέπει να πληρώσουν οι φορολογούμενοι στις τράπεζες ή στα ΕΛ.ΤΑ. Ανεξάρτητα από τον χρόνο υποβολής της δήλωσης οι φόροι θα καταβληθούν σε τρεις ίσες διμηνιαίες δόσεις σε συγκεκριμένες προθεσμίες. Η πρώτη δόση θα πρέπει να εξοφληθεί μέχρι 31 Ιουλίου, η δεύτερη έως 30 Οκτωβρίου και η τρίτη έως 31 Δεκεμβρίου. Σε περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης προβλέπεται έκπτωση 1,5%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι υποχρεωτική η αναγραφή όλων των εισοδημάτων των υπόχρεων, ανεξάρτητα από τον τρόπο φορολόγησής τους, καθώς και των απαλλασσόμενων από τον φόρο εισοδημάτων. Στις περιπτώσεις κοινών λογαριασμών σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα (κάθε μορφής στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό) υπάρχει υποχρέωση δήλωσης των ποσών των τόκων καταθέσεων που αναλογούν στους πραγματικούς δικαιούχους, οι οποίοι καθορίζονται με βάση τις πραγματικές περιστάσεις.
madata.gr
Espressonews.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ