«Ένας Αστρολάβος ανιχνεύει τα μυστικά του σύμπαντος και της ζωής»


Αδιαχώρητο στην εκδήλωση που έγινε στην αίθουσα του ΣΚΟΥΦΑ της Άρτας

Το Σάββατο 1 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση που συνδιοργανώθηκε από το Μουσικοφιλολογικό Σύλλογο "Σκουφάς" και το Φροντιστήριο "Αστρολάβος",  με ομιλητή τον Πανεπιστημιακό και συγγραφέα Γιώργο Γραμματικάκη, με τίτλο «ένας Αστρολάβος ανιχνεύει τα μυστικά του σύμπαντος και της ζωής». (Φώτο)


Σε μια κατάμεστη αίθουσα από μαθητές αλλά και διψασμένους για το κάτι άλλο συμπολίτες μας, ο Γιώργος Γραμματικάκης αναφέρθηκε στη γένεση και την εξέλιξη του σύμπαντος, αλλά και σε κρίσιμα θέματα της Ελληνικής Ζωής.


Με τη συνοδεία ενός πανέμορφου αστρολάβου της βυζαντινής εποχής, ο προικισμένος αυτός άνθρωπος ξεκίνησε το νοητικό ταξίδι στο χρόνο εξηγώντας κάποιες από τις εφαρμογές του οργάνου.

 
Στη συνέχεια με την παρουσία εικόνων από το πλανητικό σύστημα και των γαλαξιών , μας οδήγησε στο να ανακαλύψουμε πως προέκυψε η παραγωγή στοιχείων για τη ζωή, στην απίστευτη διαπίστωση για την σκοτεινή θάλασσα του σύμπαντος, αλλά αναφέρθηκε και στην πιθανότητα εξωγήινης ζωής.

Δεν παρέλειψε όμως να αναφερθεί στην κρίση, χωρίς δημαγωγικές κραυγές, τονίζοντας και τη σημασία της ακαδημαϊκής διδασκαλίας, ενώ ταυτόχρονα σημείωσε δίνοντας μια νότα ελπίδας ότι το μέλλον θα είναι άλλο.

 

Στην εκδήλωση μαθητές του φροντιστηρίου “Αστρολάβος”  διάβασαν αποσπάσματα από το πρόσφατο βιβλίο του  Γιώργου Γραμματικάκη   "Ένας αστρολάβος του Ουρανού και της Ζωής”, θέτοντας τα ερωτήματα ή δίδοντας τις αντίστοιχες απαντήσεις κάθε φορά.

Ταυτόχρονα μας γαλήνευσε την ψυχή με το τραγούδι και τη μουσική της η αστροφυσικός Αναστασία Μεταλληνού καθώς τη συνόδευε στο πιάνο ο καθηγητής μουσικής του Δημοτικού Ωδείου Άρτας Θεόδωρος Γραμματικόπουλος.

 

Η προσέλευση αλλά και η προσήλωση με την οποία παρακολούθησαν την εκδήλωση οι παρευρισκόμενοι για σχεδόν δυο ώρες, ανάγκασαν τον κ. Γραμματικάκη να εκφραστεί με ιδιαίτερα συγκινητικά και εγκωμιαστικά λόγια για την πόλη μας και τους κατοίκους της.

Στη συνέχεια ακολούθησε βράβευση του συγγραφέα για την προσφορά του στα γράμματα, από τον πρόεδρο του Συλλόγου Σκουφάς και από το Φροντιστήριο Αστρολάβος.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ