Πώς θα βγάλετε ηλεκτρονικό παράβολο


Με  ταχείς ρυθμούς καταργείται η χρονοβόρα και γραφειοκρατική διαδικασία προμήθειας των παραβόλων από τους φορολογούμενους

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων έθεσε σε λειτουργία την νέα ηλεκτρονική εφαρμογή για την προμήθεια παραβόλων από τους πολίτες και  πλέον η προμήθειά τους γίνεται πολύ εύκολα.


Πιο συγκεκριμένα, χθες εντάχθηκαν στην εφαρμογή «e-Παράβολο» οι εξής φορείς:

1. Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

2. Υπουργείο Τουρισμού

3. Υπουργείο Εξωτερικών

4. Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας

5. Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού - Ε.Ο.Τ.

6. Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού - Α.Σ.Ε.Π.

7. Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Απασχολουμένων στα Σώματα Ασφαλείας

8. Γ.Γ. Ενημέρωσης & Επικοινωνίας και Γ.Γ. Μέσων Ενημέρωσης

Τις επόμενες ημέρες πρόκειται να ενταχθούν στην εφαρμογή παράβολα και άλλοι φορείς του Δημοσίου, όπως είναι η Ελληνική Αστυνομία (π.χ. για έκδοση διαβατηρίου, αστυνομικής ταυτότητας) και το υπουργείο Ανάπτυξης.

Η προμήθεια των παραβόλων από τη νέα εφαρμογή είναι πολύ εύκολη. Οι φορολογούμενοι, χωρίς απαραίτητα να είναι πιστοποιημένοι στο taxisnet, μπορούν να εισέλθουν στην ειδική εφαρμογή και να επιλέξουν το φορέα στον οποίο θα καταθέσουν  το παράβολο. Επιλέγουν και το παράβολο και το εκτυπώνουν.

Στο παράβολο αναγράφεται και ένας μοναδικός αριθμός. Στη συνέχεια ο φορολογούμενος θα πρέπει να πληρώσει την αξία του παραβόλου με τη χρήση του μοναδικού αριθμού σε οποιοδήποτε τραπεζικό κατάστημα, στα Ελληνικά Ταχυδρομεία και μέσω των εναλλακτικών τραπεζικών δικτύων, όπως τα ΑΤΜ και το web banking. Με την εξόφληση ο φορέας ενημερώνεται μέσω ειδικής εφαρμογής για τη επικύρωση του παραβόλου.

Στις αρχές Φεβρουαρίου θα είναι εφικτή και η πληρωμή της αξίας του παραβόλου με πιστωτική κάρτα μέσω του δικτυακού τόπου της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.

Σημειώνεται ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο ξεκίνησε σε πιλοτική λειτουργία η εφαρμογή για τη χορήγηση παραβόλων του υπουργείου Μεταφορών. Κατά την διάρκεια της πιλοτικής λειτουργίας εκδόθηκαν περίπου 100.000 ηλεκτρονικά παράβολα και έχουν χρησιμοποιηθεί ήδη 52.000 παράβολα.
Star.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ