ΑΡΤΑ: Γέμισε με μουσικές νότες...!!!


Τη Δευτέρα 23 του Δεκέμβρη του 2013 το Μουσικό Σχολείο Άρτας ολοκλήρωσε τον κύκλο των δράσεων που οργάνωσε με αφορμή τη γιορτή των Χριστουγέννων

Στις 12:00 το μεσημέρι όλοι οι μαθητές του σχολείου συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία της πόλης όπου τραγούδησαν τα κάλαντα δημιουργώντας ένα κλίμα ιδιαίτερα χαρούμενο και εορταστικό. (Δείτε φώτο)



Ο κύκλος αυτός των δράσεων του Μουσικού Σχολείου άρχισε την περασμένη Παρασκευή το απόγευμα, όταν ένα μουσικό σύνολο του σχολείου επισκέφτηκε το Ειδικό Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Άρτας και συμμετείχε στην Χριστουγεννιάτικη γιορτή που πραγματοποιήθηκε εκεί, μια εξαιρετικής ποιότητας παράσταση με έντονο το στοιχείο της διάδρασης μεταξύ του κοινού και των συντελεστών.

Εμφάνιση MSA_Dioni 3.JPG

Το βράδυ της ίδιας μέρας τέσσερα διαφορετικά μουσικά σύνολα του σχολείου παρουσίασαν στην αίθουσα ''Διώνη'' ένα μουσικό πρόγραμμα, αποτελούμενο από κομμάτια πολλών διαφορετικών μουσικών παραδόσεων με κεντρικό θέμα τα Χριστούγεννα.

Στην παράσταση αυτή παρουσιάστηκε για πρώτη φορά φέτος σχήμα αποτελούμενο από παιδιά της Α' Γυμνασίου, το οποίο ενθουσίασε το κοινό με τη ποιότητα του αποτελέσματος που πρόσφερε, δεδομένου του πολύ μικρού διαστήματος που έχει περάσει από την έναρξη του σχολικού έτους. Το Σάββατο το πρωί ένα μικρό μουσικό σχήμα βρέθηκε στη Δημοτική Πινακοθήκη όπου πήρε μέρος στις δράσεις που είχαν οργανωθεί εκεί διανθίζοντάς τες με όμορφα χριστουγεννιάτικα τραγούδια.


Το απόγευμα της ίδιας μέρας ο Εφηβικός Ψαλτικός Χορός του σχολείου πραγματοποίησε μουσική παράσταση με τίτλο ''Ξημερώνοντας Χριστούγεννα...'' μέσα στον μοναδικής πολιτιστικής αξίας ναό της Παναγίας της Παρηγορήτριας. Ακούστηκαν κείμενα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη και του Φώτη Κόντογλου διανθισμένα με ύμνους της μουσικής παράδοσης της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα φορτισμένο λόγω της επιβλητικότητας του χώρου, της σχέσης που έχουν αναπτύξει όλοι οι συμπολίτες μας με το παγκοσμίως μοναδικό αυτό μνημείο αλλά και τις παιδικές φωνές που έψαλλαν με μοναδική ζωντάνια. Την Κυριακή το πρωί δύο μουσικά σχήματα του σχολείου παρουσιάστηκαν στον προαύλιο χώρο της πινακοθήκης όπου έπαιξαν κάλαντα, στόλισαν το δέντρο και ενίσχυσαν με την παρουσία τους το bazaar που είχε οργανωθεί εκεί, στα πλαίσια της δράσης της Πινακοθήκης με τίτλο ''Το φως των Χριστουγέννων''.

 Εμφάνιση MSA_Kalanda.JPG

Το πρωί της Δευτέρας οι μαθητές του σχολείου χωρισμένοι σε τρία διαφορετικά σύνολα, επισκέφτηκαν και τραγούδησαν τα κάλαντα στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας, στο Δημαρχείο της πόλης, στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας, στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ) Άρτας στο Γλυκόριζο, στον ξενώνα ''Μελισσάνθια'', στο Γηροκομείο και στη Παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου Άρτας, καταλήγοντας στην κεντρική πλατεία της πόλης όπου ευχήθηκαν σε όλους καλά Χριστούγεννα.

 Εμφάνιση MSA_Pinakothiki.JPG

 Το Μουσικό Σχολείο ευχαριστεί όλους του υπεύθυνους και τους εργαζόμενους των χώρων που επισκέφτηκε για την φιλοξενία και τις ευχές που αντάλλαξαν με τους μαθητές μας. Παράλληλα με τις παραπάνω δράσεις, όλες τις μέρες των εορτών οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου με δική τους πρωτοβουλία υποστηριζόμενοι από τους γονείς τους, βρίσκονται στο μικρό περίπτερο που τους παραχωρήθηκε από το Δήμο στην κεντρική πλατεία, με ένα μικρό bazaar και μουσικές εκπλήξεις.

Η διεύθυνση, ο σύλλογος διδασκόντων και ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Άρτας ευχαριστούν τους μαθητές του σχολείου για την προσπάθεια που κατέβαλαν για να προετοιμαστούν και να υλοποιηθούν οι παραπάνω δράσεις, οι οποίες έτυχαν μεγάλης ανταπόκρισης και αποδοχής από τους συμπολίτες μας και ολοκληρώθηκαν με επιτυχία. Η κοινότητα του Μουσικού Σχολείου Άρτας εύχεται σε όλους μια χρονιά γεμάτη από δράσεις πολιτισμού, υγεία και δύναμη.

Η διευθύντρια Ανθούλα Ζιώρη

 Εμφάνιση MSA_Dioni 2.JPGΕμφάνιση MSA_Dioni.JPGΕμφάνιση MSA_Dioni 3.JPG

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης