Στην υποψηφιότητά του στην Ευρώπη επικεντρώνεται ο Αλ.Τσίπρας


Ενώ το διάστημα αυτό περνάει οικογενειακά τις διακοπές των εορτών στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στο Αθαμάνιο της Άρτας

Ιδιαίτερο βάρος στην προετοιμασία της υποψηφιότητάς του για τη θέση του προέδρου της Κομισιόν, ως επικεφαλής της Ευρωαριστεράς, δίνει ο Αλέξης Τσίπρας,



Στόχος της Κουμουνδούρου είναι η αύξηση του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ) από 34 βουλευτές που έχει σήμερα, ακόμα και σε 50! Ο ΣΥΡΙΖΑ και τα αριστερά κόμματα της Ισπανίας εκτιμάται ότι θα πολλαπλασιάσουν κατά πολύ τις δυνάμεις τους και τους ευρωβουλευτές που θα εκλέξουν, ενώ ιδιαίτερη σημασία αποκτά το εγχείρημα της Ιταλίας.

Στη Ρώμη γίνονται προσπάθειες για συγκρότηση νέου σχήματος, που θα κατέλθει στις ευρωεκλογές, στη βάση της υποψηφιότητας και του προγράμματος του Αλέξη Τσίπρα για την Ευρώπη. Η εκλογή του Ρέντζι στην ηγεσία του Δημοκρατικού Κόμματος, κατά πολλές προσωπικότητες και κινήσεις στην γειτονική μας χώρα, δείχνει να ολοκληρώνει «τη μεταλλαγή της ιστορικής αριστεράς και την απορρόφησή της από τον φιλελευθερισμό».

Ήδη έχει αναληφθεί πρωτοβουλία συγκρότησης «λίστας» της αριστεράς, που αν ολοκληρωθεί και κατέλθει στις εκλογές, δείχνει-σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις-να εκλέγει δύο και ίσως παραπάνω ευρωβουλευτές. Δεν είναι τυχαίο, μάλιστα, ότι υπέρ του κόμματος αυτού τάσσεται και η Μπάρμπαρα Σπινέλι, κόρη ενός εκ των «πατέρων» της Ενωμένης Ευρώπης.

Στην Κουμουνδούρου θα ήθελαν, επίσης, και τη στήριξη του ΑΚΕΛ, που διολισθαίνει σε αντιευρωπαϊκές θέσεις, έστω και για συμβολικούς λόγους, αφού το άλλοτε πανίσχυρο κόμμα στην Μεγαλόνησο εκτιμάται ότι θα έχει μείωση των δυνάμεών του στις ευρωεκλογές.

Ο Αλέξης Τσίπρας, πάντως, προετοιμάζει ήδη τα ευρωπαϊκά του ταξίδια, που θα είναι τόσο προς τις μεγάλες χώρες όπως η Γερμανία και η Γαλλία, όσο και προς τις χώρες του νότου όπως η Ισπανία, η Πορτογαλία, αλλά και η Ιταλία, αν σχηματιστεί το νέο κόμμα.

Το ντιμπέιτ του Μαρτίου

Ιδιαίτερο ρόλο, επίσης, μεταξύ των υποψηφίων, θα παίξουν και τα ντιμπέιτ που θα διεξαχθούν μεταξύ των υποψηφίων των ευρωομάδων. Κατά σύμπτωση, μάλιστα, λόγω και της Προεδρίας της ΕΕ, το πρώτο ντιμπέιτ θα διεξαχθεί στην Αθήνα τον Μάρτιο. 
Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί την διεξαγωγή και άλλων ντιμπέιτ, καθώς θεωρεί ότι εύκολα μπορεί να ταυτίσει τον υποψήφιο του ΕΛΚ (φαβορί αυτή τη στιγμή η Βίβιαν Ρέντινγκ) με την Άνγκελα Μέρκελ και την πολιτική της, αλλά και να πιέσει τον Μάρτιν Σουλτς, τον υποψήφιο του ΕΣΚ, να λάβει θέσεις που θα εκθέτουν το ΠΑΣΟΚ στην Ελλάδα, ενώ από τους φιλελεύθερους πιθανολογείται πως ο Γκι Φέρχοφσταντ κερδίζει στο νήμα τον Όλι Ρεν.

real.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης