Χριστούγεννα με Καραγκιόζη στα Κεντρικά Τζουμέρκα

Την υπέροχη παράσταση «Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ, Ο ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΓΕΡΟ-ΤΣΙΦΟΥΤΗΣ», του θεάτρου σκιών του Γιώργου Ηπειρώτη από τη Φιλιππιάδα, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν από κοντά τα παιδιά των Κεντρικών Τζουμέρκων στην Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του ΚΔΑΠ Κεντρικών Τζουμέρκων, στο αμφιθέατρο του Δημαρχείου στο Βουργαρέλι την Παρασκευή 27 Δεκέμβρη. (Δείτε φώτο)
 
 
Η Χριστουγεννιάτικη γιορτή ξεκίνησε από τις 10 το πρωί στο χώρο του ΚΔΑΠ που υπό τις οδηγίες του Διευθυντή Βαγγέλη Τριάντου κατασκεύασαν φιγούρες του Καραγκιόζη. Στη συνέχεια αφού ολοκληρώθηκαν οι εργασίες, έπαιξαν το Μεξικάνικο παιχνίδι «Πινιάτα», το οποίο πρόσφερε η Νάντια Κωσταβασίλη από το Αθαμάνιο ,όπου τα παιδιά χτυπούν ένα χαρτονένιο πρόσωπο μέχρι να σπάσει και να πέσουν από μέσα καραμέλες, γλειφιτζούρια και σοκολατάκια!



Στις 11 και μισή μαζεύτηκαν όλοι στο αμφιθέατρο του Δημαρχείου για να παρακολουθήσουν την παράσταση. Την εκδήλωση προλόγισε ο Βαγγέλης Τριάντος τονίζοντας πόσο σημαντικό είναι να στηρίζουμε το ΚΔΑΠ σε μία εποχή που οι περικοπές αφορούν τον πολιτισμό και τις κοινωνικές παροχές, πόσο μάλλον σε μία τόσο αποκομμένη περιοχή όπως τα Κεντρικά Τζουμέρκα. Επίσης ευχαρίστησε θερμά τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Αθαμανίου <<ΑΘΑΜΑΣ>>, τον Πολιτιστικό Σύλλογο του Βουργαρελίου και των Αθηνών καθώς και την «Ομάδα εθελοντικής και κοινωνικής αλληλεγγύης» για την οικονομική και ηθική στήριξη τους στο δρώμενο αυτό.

Λίγο πριν να ξεκινήσει η παράσταση ο Γιώργος Ηπειρώτης με τη σύζυγό του είπαν λίγα λόγια για τη ιστορία του Καραγκιόζη, πως ξεκίνησε από την εποχή του Μέγα Αλέξανδρου και το πόσο επίκαιρος είναι σήμερα αφού εκφράζει τον μέσο φτωχό και ταλαιπωρημένο Έλληνα. Aφορά την ιστορία ενός ζάμπλουτου γερο-τσιφούτη ο οποίος μισεί τα Χριστούγεννα κι αφού τιμωρείται από τον καλικάντζαρο των Χριστουγέννων, μετανοεί και μοιράζει τα πλούτη του στους φτωχούς. Η παράσταση ήταν διαδραστική καθώς ο Καραγκιόζης ρωτούσε τα παιδιά κι αυτά απαντούσαν κατενθουσιασμένα φωνάζοντας και χτυπώντας παλαμάκια χαρούμενα στο ρυθμό της μουσικής!

Με το πέρας της εκδήλωσης ήρθε κι ο Αϊ Βασίλης, φυσικά δεν υπήρχε καταλληλότερος για το ρόλο αυτό από τον Αθαμανιώτη Δερματολόγο Κώστα Μπασιούκα, ο οποίος φίλησε και αγκάλιασε ένα ένα όλα τα παιδάκια μοιράζοντας πάνω από 100 δώρα! Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της και η σύζυγος του Αλέξη Τσίπρα με τα δύο της παιδιά καθώς έκανε οικογενειακές διακοπές στο χωριό του συζύγου της στο Αθαμάνιο, το οποίο αποτελεί ησυχαστήριο τους, μαζί με καλούς φίλους και συγγενείς.

Ήταν μία πραγματικά υπέροχη γιορτή που άφησε γεμάτες τις καρδιές και τις ψυχές των παιδιών με όμορφες αναμνήσεις και αξέχαστες εμπειρίες αλλά και τις αγκαλιές τους με δώρα. Μέρες αγάπης που είναι δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε τα παιδιά, είναι η ελπίδα μας για ένα καλύτερο αύριο κι αυτό φαίνεται να το ξεχνάμε…

Έλια Στασινού

http://athamas-tzoumerka.blogspot.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ