Πέντε γιατροί ελέγχονται στην Ήπειρο….


Δύο είχαν συνταγογραφήσει εξετάσεις αξίας μισού εκατομμυρίου 

Πέντε γιατροί στην Ήπειρο, περιλαμβάνονται στους 87 που ελέγχονται από τα αρμόδια όργανα του Υπουργείου Υγείας καθώς έγραφαν παραπεμπτικά κι εξετάσεις με τη... σέσουλα.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Epiruspost.gr πρόκειται για δύο περιπτώσεις γιατρών στο Νομό Ιωαννίνων, δύο στο Νομό Θεσπρωτίας και μία στο Νομό Άρτας. Από τα στοιχεία που επεξεργάστηκε ο ΕΟΠΥΥ δεν προέκυψε ανάλογη περίπτωση για το Νομό Πρέβεζας.

Οι εν λόγω γιατροί μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή έχουν κληθεί να δώσουν εξηγήσεις και στη συνέχεια θα αποφασιστούν οι ποινές που θα επιβληθούν. Μάλιστα αν προκύψουν ενδείξεις είναι πολύ πιθανό ο έλεγχος να επεκταθεί σε βάθος χρόνου.

«Μηδενική ανοχή» διαμηνύει ο Υφυπουργός Υγείας Αντώνης Μπέζας καθιστώντας σαφές ότι ο έλεγχος πλέον θα γίνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα και δεν πρόκειται για ένα αποσπασματικό μέτρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που γίνεται μια τέτοια καταγραφή και σύγκριση στοιχείων, γεγονός που επιτρέπει στο Υπουργείο να έχει πλήρη και σαφή εικόνα για τα τεκταινόμενα.
Μεταξύ των περιπτώσεων που ελέγχονται στην Ήπειρο είναι παθολόγος στην Ηγουμενίτσα με συνολική δαπάνη για το εξάμηνο σχεδόν 340.000 ευρώ. 

Στο ίδιο διάστημα έδωσε πάνω από 800 παραπεμπτικά και έκανε περισσότερες από 13.000 πράξεις σε συγκεκριμένο θεραπευτήριο.
Γιατρός στα Γιάννινα ελέγχεται για μεγάλο όγκο παραπεμπτικών επαναλαμβανόμενης νοσηλείας μακράς διάρκειας. Στο πρώτο εξάμηνο εξέδωσε παραπεμπτικά συνολικής δαπάνης 290 χιλιάδων ευρώ.

Άλλος γιατρός συνταγογραφούσε εξετάσεις μη σχετιζόμενες με την ειδικότητά του. Συνολικά έχει 720 παραπεμπτικά για εξετάσεις άλλων ειδικοτήτων ενώ παρουσιάζει μεγάλο αριθμό εξετάσεων που σχετίζονται με την ειδικότητα.

Σύμφωνα με την έρευνα του υπουργείου υπερσυνταγογράφηση διαπιστώνεται στις ειδικότητες της παθολογίας, της καρδιολογίας, της ορθοπεδικής, της γενικής ιατρικής και της μαιευτικής- γυναικολογίας.

 epiruspost.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ