Ποιοι μπαίνουν τη Δευτέρα σε κινητικότητα. Η λίστα


Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού και παρουσία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και των υπουργών που εμπλέκονται στις μνημονιακές υποχρεώσεις της χώρας συνεδριάζει στις 11 το πρωί στο Μαξίμου το κυβερνητικό όργανο μεταρρύθμισης.


Στην σύσκεψη αναμένεται να κλειδώσει η λίστα με τα ονόματα των 12.500 δημοσίων υπαλλήλων των υπουργείων που θα ενταχθούν στην κινητικότητα. Ηδη, από τον Ιούλιο έχουν ενταθεί στο πρόγραμμα 4.401 άτομα. Πρόκειται για 2.114 εκπαιδευτικούς, 2.234 σχολικούς φύλακες και 53 υπαλλήλους του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης οι διαδικασίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη στο σύνολο των υπουργείων για την καταγραφή των αναγκών και στη συνέχεια την κάλυψη των θέσεων από τους δημοσίους υπαλλήλους που θα μπουν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Στόχος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης σύμφωνα με τα όσα έχει δηλώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι η δημιουργία ενός δημοσίου πιο ευέλικτου και περισσότερο φιλικού προς τον πολίτη.

Ο υπουργός Εσωτερικών σε συνέντευξή του στον Τύπο της Κυριακής σημειώνει: «Η κάλυψη, ενδεχόμενων κενών, όπως για παράδειγμα στον τομέα της Καθαριότητας, θα μπορούσε να καταστεί δυνατή εκ των ενόντων μέσα από το θεσμό της κινητικότητας. Σε κάθε περίπτωση, πάντα, θα πρέπει πρώτα να δούμε πόσα και ποια θα είναι τα κενά που θα προκύψουν ως συνέπεια της επίσπευσης των διαδικασιών».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ολοκληρώθηκε πρόσφατα η κινητικότητα των 1.862 υπαλλήλων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ΙΔΑΧ, το Νοέμβριο του 2012. Μια επιτυχία που συνδέεται με το γεγονός ότι στην επανατοποθέτησή τους οι υπάλληλοι ενίσχυσαν κρίσιμες υπηρεσίες για το Δημόσιο και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Πιο συγκεκριμένα, ποσοστό 36% τοποθετήθηκε σε υπηρεσίες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (αστυνομικά τμήματα, πυροσβεστική), 22% τοποθετήθηκε σε υπηρεσίες του υπουργείου Δικαιοσύνης (καταστήματα κράτησης, δικαστήρια), 20% σε υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας (ασφαλιστικά ταμεία κ.λπ.), 16% σε υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας (νοσοκομεία, ΕΚΑΒ, ΕΟΠΥΥ κ.λπ.), καθώς επίσης και στα ΚΕΠ και τις Ανεξάρτητες Αρχές της χώρας.

Η αξιολόγηση – μοριοδότηση του προσωπικού που θα γίνει σύμφωνα με τις εγκυκλίους που έχει δώσει στην δημοσιότητα το υπουργείο Διοικητικής μεταρρύθμισης αφορά μόνο σε όσους προέρχονται από υπουργεία και φορείς στους οποίους έχουν προκύψει πλεονάζουσες θέσεις μετά την αξιολόγηση των δομών τους και όχι στο σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων.

Ωστόσο, ο Γιάννης Μιχελάκης αφήνοντας έμμεσες αιχμές εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει με νόημα ότι θα αποτύχουν όσοι μιλούν για θερμό φθινόπωρο. «Είναι βέβαια προφανές πως κάποιοι επιδιώκουν ένα θερμό φθινόπωρο. Δεν είναι, άλλωστε, ούτε η πρώτη ούτε η δεύτερη φορά. Το ίδιο έκαναν και πέρσι τέτοιο καιρό, το ίδιο και στις αρχές του χρόνου, το ίδιο και μόλις πρόσφατα όταν μιλούσαν για εξεγερτικές κινητοποιήσεις και καλούσαν τον κόσμο να ανατρέψει την κυβέρνηση.

Οπως δεν τα κατάφεραν τότε, έτσι δεν θα τα καταφέρουν και τώρα. Διότι ο κόσμος -που ναι είναι σε δύσκολη θέση, ναι υφίσταται αιματηρές θυσίες- δεν μπορεί να επενδύσει στο χάος που υπόσχονται οι εκφραστές της στείρας αντίδρασης. Η Ελλάδα σε ένα διεθνές περιβάλλον αστάθειας και αναταραχής είναι παράγοντας σταθερότητας. Και αυτό δεν μπορεί να το ανατρέψει κανένας δημαγωγός. Είναι πλεονέκτημα που οφείλουμε να αξιοποιήσουμε και όχι να τινάξουμε στον αέρα».

madata.gr
Real.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ