Επί ποδός «πολέμου» δημοτικοί υπάλληλοι και εκπαιδευτικοί

Στους δρόμους βγαίνουν εργαζόμενοι στους ΟΤΑ και καθηγητές διαμαρτυρόμενοι για το πρόγραμμα της κινητικότητας   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )
 
Αναβρασμός επικρατεί στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της εκπαίδευσης για το πρόγραμμα απολύσεων και κινητικότητας στο Δημόσιο
 
Στους δρόμους βγαίνουν σήμερα, Πέμπτη, οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, η ΟΛΜΕ και οι εργαζόμενοι στα αμυντικά συστήματα, με τη συμπαράσταση της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ.

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος, ωστόσο ήδη από τις προσυγκεντρώσεις έχουν δημιουργηθεί κυκλοφοριακά προβλήματα στο κέντρο της Αθήνας.

Μηχανοκίνητη πορεία πραγματοποίησαν δημοτικοί αστυνομικοί, οι οποίοι πέρασαν από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και τώρα βρίσκονται έξω από τα γραφεία της ΝΔ στη Συγγρού.

Ειδικότερα, για σήμερα, Πέμπτη έχει προγραμματιστεί στάση εργασίας στους ΟΤΑ από τις 12 το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου και συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Στη συγκέντρωση θα συμμετέχει η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, η ΟΛΜΕ, οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) στην Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία (ΕΑΒ) και στην Ελληνική Βιομηχανία Όπλων (ΕΛΒΟ).

Παναττική στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τη λήξη του ωραρίου έχει κηρύξει και η ΑΔΕΔΥ.

Στις 8 το βράδυ οργανώνει συλλαλητήριο στη πλατεία Συντάγματος το ΠΑΜΕ.
 
Στάση εργασίας από τις 11:30 έως τη λήξη του ωραρίου και την Παρασκευή. Την ίδια ημέρα η Ομοσπονδία καλεί τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση στις 12.00 στην πλατεία Καραϊσκάκη και πορεία προς τη Βουλή.

Το Σάββατο θα απέχουν από τα καθήκοντά τους και την Τρίτη θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία που έχουν προκηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.

Για τη Δευτέρα, παραμονή ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, η ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί σε συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος. Η συγκέντρωση ενδέχεται μάλιστα να συνδυαστεί με συναυλία, ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο ολονύκτιας παραμονής.

Την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί και η Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ.

Σε ό,τι αφορά την αποκομιδή απορριμμάτων, οι αποφάσεις λαμβάνονται από τους κατά τόπους συλλόγους. Για παράδειγμα, ο σύλλογος εργαζομένων στο δήμο Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη αποφάσισε να απόσχει από την αποκομιδή απορριμμάτων, ενώ στο δήμο Αθηναίων θα γίνει αποκομιδή απορριμμάτων, τουλάχιστον από τα κεντρικά σημεία.

Στον δήμο Αθηναίων, οι εργαζόμενοι θα παραβρεθούν στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου σήμερα, Πέμπτη προκειμένου να ζητήσουν από το Δημοτικό Συμβούλιο και το δήμαρχο να πάρουν θέση υπέρ των εργαζομένων.

Επιδίωξη των συλλόγων εργαζομένων σε όλη τη χώρα είναι οι δημοτικές αρχές να πάρουν θέση υπέρ τους, με απώτερο στόχο να επηρεασθούν οι αποφάσεις κατά τη Γενική Συνέλευση που έχει συγκαλέσει για την Παρασκευή η ΚΕΔΕ στην Αθήνα.

Όπως δηλώνει ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Αθηναίων Β. Πολυμελόπουλος «είμαστε υπέρ των δομικών αλλαγών και της αναδιάρθρωσης, αλλά επιδιώκουμε νομοθετικές αλλαγές στο νομοσχέδιο» και προσθέτει ότι υπό τις παρούσες συνθήκες αποχωρούν από το δήμο Αθηναίων 1.400 άτομα.

«Ετοιμοπόλεμη» η ΟΛΜΕ

Κινητοποιήσεις το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα σχεδιάζουν και οι καθηγητές εναντίον των μετατάξεων και της διαθεσιμότητας εκπαιδευτικών και άλλων εργαζομένων στο Δημόσιο.

Οι καθηγητές συμμετέχουν στο συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος προς συμπαράσταση στους εργαζόμενους στους ΟΤΑ.

Η ΟΛΜΕ προγραμματίζει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα την Τρίτη ή Τετάρτη, κατά τη συζήτηση του νέου νομοσχεδίου στη Βουλή. Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καλεί τις ΕΛΜΕ εκτός Αττικής να προγραμματίσουν ανάλογες κινητοποιήσεις.

Ακόμα, ζητά από τα μέλη των ΠΥΣΔΕ (διορισμένα και αιρετά) να μην υπογράψουν έγγραφα για την ύπαρξη υπεράριθμων, τη διαθεσιμότητα ή την απόλυση εκπαιδευτικών.

Newsroom ΔΟΛ
http://news.in.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ