Αύριο στο Ε.Κ η προβολή της ταινίας "Le Capital"


Προβολή της ταινίας "Le Capital" με παρουσίαση από τον σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά και συζήτηση "Χρηματοπιστωτικές αγορές: έχουν απεριόριστη δύναμη;" στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με πρωτοβουλία της Άννυς Ποδηματά και της Pervenche Beres 


Την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013 στις 5 μμ πραγματοποιείται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλες - αίθουσα JAN 2 Q 2 - εκδήλωση με προβολή της ταινίας "LeCapital" του Κώστα Γαβρά με την παρουσία του ίδιου του σκηνοθέτη και συζήτηση με θέμα: "Χρηματοπιστωτικές αγορές: έχουν απεριόριστη δύναμη;".

Η εκδήλωση είναι μια πρωτοβουλία της Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Άννυς Ποδηματά και της Προέδρου της Επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων, Pervenche Beres. 

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης: 
5.00 μμ: Παρουσίαση της ταινίας από τον σκηνοθέτη, Κώστα Γαβρά 
5.15 μμ: Προβολή της ταινίας
7.20 μμ: Εισηγήσεις  
GuillaumeDuval, οικονομολόγος και δημοσιογράφος, "Alternatives économiques" Γιώργος Παγουλάτος, καθηγητής, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
7.40 μμ: Συζήτηση

Το κεντρικό ζητούμενο της συζήτησης συνοψίζεται στα εξής: 

"Η χρηματοπιστωτική κρίση που ξεκίνησε το 2007 αποκάλυψε τις αδυναμίες του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος. Ο μύθος της "αυτορύθμισης των χρηματοπιστωτικών αγορών" κατέρρευσε, καθώς το κύμα της χρηματοπιστωτικής κρίσης χτύπησε ολόκληρο τον κόσμο, επιφέροντας σκληρές οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες. To κυνήγι του βραχυχρόνιου κέρδους και η απληστία των αγορών κυριάρχησαν στη διεθνή οικονομία σε βάρος της δημοκρατίας.

Η ΕΕ και τα κράτη μέλη βρίσκονται σήμερα σε σταυροδρόμι. Πρέπει να επιλέξουν μεταξύ της υπεράσπισης των εγωιστικών εθνικών συμφερόντων, που μπορεί να οδηγήσει στο τέλος του Ευρωπαϊκού μοντέλου ή της ισχυρής δέσμευσης για την κοινή αντιμετώπιση των αγορών προκειμένου να τις επαναφέρουν στο δρόμο της εξυπηρέτησης της πραγματικής οικονομίας και να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών στην ικανότητα της πολιτικής να υπερασπίζεται το κοινό έναντι του ατομικού συμφέροντος."

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης