ΑΡΤΑ: Μάγεψε το κουιντέτου χάλκινων πνευστών "Eburon"


Σε ένα κατάμεστο θέατρο, πραγματοποιήθηκε χθες στην Άρτα, η συναυλία του Βελγικού κουιντέτου χάλκινων πνευστών "Eburon" που διοργάνωσε η Πρεσβεία του Βελγίου σε συνεργασία με το Δήμο Αρταίων. 


Ο Βέλγος Πρέσβης κ. Marc Van Den Reek, σε άπταιστα Ελληνικά, ευχαρίστησε τους Αρτινούς θεατές για την ανταπόκρισή τους, καθώς και το Δήμο Αρταίων για την αμέριστη συμπαράσταση του, δίδοντας την υπόσχεση ότι η συγκεκριμένη συναυλία θα αποτελέσει την απαρχή μιας συνεργασίας σε πολιτιστικό επίπεδο με τον Δήμο Αρταίων.

Ο Δήμαρχος Αρταίων, καλωσορίζοντας και ευχαριστώντας τον Βέλγο Πρέσβη μεταξύ άλλων ανέφερε μεταξύ άλλων και τα εξής:

"Συνεχίζουμε και φέτος την οργάνωση των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του Δήμου μας, που έχουν καταξιωθεί στη συνείδηση των δημοτών, όπως φαίνεται και από τη συμμετοχή μέχρι τα τώρα. Με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζω στην αποψινή μουσική εκδήλωση που συνδιοργανώνει ο Δήμος Αρταίων με τη Βελγική Πρεσβεία. Μία εκδήλωση με την οποία ξεκινάει η υλοποίηση της πολιτιστικής συνεργασίας μεταξύ του Βελγίου και του Δήμου Αρταίων.

Η συναυλία του Βέλγικου κουιντέτου χάλκινων πνευστών “Eburon” εντάσσεται στον κύκλο εκδηλώσεων με την επωνυμία «Τα Βέλγικα» (“Things from Belgium”) που διοργανώνει η Πρεσβεία του Βελγίου στην Ελλάδα και που διεξάγονται σε χώρους υψηλής ιστορικής ή πολιτισμικής αξίας, όπως αυτός που βρισκόμαστε.

Μας τιμά ιδιαίτερα η επίσκεψη και παρουσία στην εκδήλωση, του αξιότιμου Πρέσβη του Βελγίου κυρίου Μαρκ Βαν Ντεν Ρεκ (Marc Van Den Reeck), η οποία είναι συνέχεια μιας συστηματικής προσπάθειας προώθησης της πολιτιστικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.
Ο κύριος Πρέσβης, ο οποίος επισκέπτεται για δεύτερη φορά την Άρτα, μιλάει άπταιστα την ελληνική γλώσσα. Σήμερα όμως θα μιλήσουμε κυρίως με τη γλώσσα της μουσικής, που είναι κοινή για όλους τους λαούς...."




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ