Στις 20 ιαματικές πηγές το Χανόπουλο Άρτας


Ακόμα δύο -αναγνωρισμένες- ιαματικές πηγές έχει πλέον η Ελλάδα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Τουρισμού. Ανάμεσα στις 20 πλέον, είναι και εκείνη στο Χανόπουλο 'Αρτας 


Επισημαίνουμε ότι η ιαματική πηγή του Χανόπουλου είναι η μοναδική στο γεωγραφικό χώρο της Δυτικής Ελλάδας (Δείτε φώτο)


Συγκεκριμένα η Ειδική Επιτροπή Προστασίας Φυσικών Ιαματικών Πόρων αναγνώρισε τις πηγές σε Αγραπιδιά Φλώρινας και Φρύνη Σκουρτανιώτη – Αιδηψός.

Ο συνολικός αριθμός των ιαματικών πηγών στην Ελλάδα είναι πλέον 20, ενώ οι υπόλοιπες 18 είναι οι εξής: Λίμνη Βουλιαγμένης (Ν. Αττικής), Καμένων Βούρλων (Δήμος Αγ. Κωνσταντίνου-Μώλου), Κρηνίδες (Καβάλα), Λουτράκι-Πόζαρ (Αριδαία), Σουρωτή (Θεσσαλονίκη), Κάνιστρα (Κασσάνδρα-Χαλκιδικής), Καλλιθέα (Ρόδος), Λουτράκι-Περαχώρα (Κόρινθος), Θέρμη (Θεσσαλονίκη), Παρανέστι (Δράμα), Γιάλτρα Αιδηψού, Χανόπουλος (Άρτα), Ν.Απολλωνία (Βόλβη), Παπαϊωάννου (Αιδηψός), Τραιανούπολη (Έβρος), Θέρμαι Σύλλα στην Αιδηψό, Διαμάντη-Πεπόνα στην Αιδηψό και πρόσφατα η πηγή Αγ. Φωκά στην Κώ.


Ιαματικά Λουτρά Χανόπουλου

Στην περιοχή του Χανόπουλου, περίπου 6 χλμ. βόρεια της Άρτας, λειτουργούν σήμερα τα Ιαματικά Λουτρά Χανόπουλου. Από τις χημικές αναλύσεις, μάλιστα, φαίνεται ότι η ομώνυμη πηγή είναι υδροθειοχλωρονατριούχος γυψοπηγή και η κατηγορία αυτή των μεταλλικών πηγών είναι (ως προς τη σύνθεσή τους) μοναδική στην Ελλάδα.

Όμοιές της συναντάς μόνο στο εξωτερικό (συγκεκριμένα στο Nenndorf της Γερμανίας και το Haute Savoie στη Γαλλία). 

Η ανακαίνιση των χώρων, η προσθήκη υδρομασάζ αλλά και ο εκσυγχρονισμός των νιπτήρων αρχίζουν ήδη και καθιερώνουν την περιοχή σε έναν δημοφιλή προορισμό για όσους πάσχουν από προβλήματα των αρθρώσεων και των οστών, ρευματισμούς, παθήσεις του νευρικού και του κινητικού συστήματος, αλλά ακόμη και για όσους επιθυμούν ένα απλό αναζωογονητικό μπάνιο. Μάλιστα υπάρχουν και άνετα δωμάτια που μπορούν να σε φιλοξενήσουν.

 http://www.travelstyle.gr/portal/photos/shopping/990_xan.jpg
http://www.travelstyle.gr/portal/photos/shopping/990_xan%20(3).jpg



http://www.travelstyle.gr/portal/photos/shopping/990_xan%20(2).jpg
Διεύθυνση  Χανόπουλο Άρτας
Τηλέφωνο  26810 85197, 6972 070480




Σχόλια

  1. το ιαματικό νερό της εν λόγω πηγής είναι πραγματικά πολύ δραστικό. Από το πρώτο μπάνιο νιώθεις το σώμα σου πιο άνετο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΗΜΕΡΑ ΕΚΑΝΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΟΥ ΜΠΑΝΙΟ Κ ΤΟ ΝΕΡΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ.ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΟΥ ΜΠΑΝΙΟ ΚΙΟΛΑΣ..ΑΝ ΕΙΣΤΕ ΚΟΝΤΑ ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΑΙ ΕΝΑ ΖΕΣΤΟ ΜΠΑΝΙΟ ΣΤΟ ΧΑΝΟΠΟΥΛΟ ΑΡΤΑΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ