Πέθανε ο τραγουδιστής του "Άστα τα μαλλάκια σου"


Έφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 93 ετών, ένας από τους σημαντικότερους τραγουδιστές και δημιουργούς, ο Φώτης Πολυμέρης

Η φωνή του είναι γνώριμη σε πολλές γενεές, αφού ο ίδιος ερμηνεύει το διαχρονικό «Άστα τα μαλλάκια σου», που όλοι αγαπήσαμε. (2 βίντεο)


Ο καλλιτέχνης γεννήθηκε το 1920 στην Πάτρα και απεβίωσε σε ηλικία 93 ετών την Τρίτη. Το πραγματικό του όνομα ήταν Φώτιος Παλημέρης.

Έγραψε τους στίχους και τη μουσική σε πάνω από 100 τραγούδια. Το 1935 έβγαλε τον πρώτο του δίσκο αφού πρώτα νίκησε σε διαγωνισμούς τραγουδιού της εποχής. Έκανε μεγάλη καριέρα ηχογραφώντας πάνω από 200 τραγούδια και είναι από τους μεγαλύτερους τραγουδιστές του ελαφρού τραγουδιού.

Από τότε και για πολλά χρόνια διέγραψε μια σημαντική καριέρα ως συνθέτης, στιχουργός και ερμηνευτής του ελαφρού τραγουδιού, ενώ συνεργάστηκε παράλληλα και με μεγάλους ρεμπέτες της εποχής όπως ο Βαμβακάρης, ο Τσιτσάνης, ο Παπαϊωάννου κ.ά.

Τραγούδια του ακούστηκαν σε ταινίες του ελληνικού σινεμά , όπως Ένας χαρούμενος αλήτης (ταινία Έλα στο θείο 1950), Άστα τα μαλλάκια σου (ταινία Εκείνες που δεν πρέπει ν' αγαπούν 1951), Θα γυρίσει κι ο τροχός (ταινία Εκείνες που δεν πρέπει ν' αγαπούν 1951). Το 2004 έγραψε και την αυτοβιογραφία του.

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα, στις 14:00 το μεσημέρι στο Α' Νεκροταφείο.

  madata.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης