Ακόμα μεταφέρουν από Αλβανία παράνομους μετανάστες


Συνελήφθησαν τρεις (3) διακινητές, σε διαφορετικές περιπτώσεις, για μεταφορά τριών (3) παράνομων μεταναστών 

Συνελήφθησαν στα Ιωάννινα και την Ηγουμενίτσα, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, τρεις διακινητές, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες... 


...από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Άνω Πωγωνίου Ιωαννίνων και το Α΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών Θεσπρωτίας, για μεταφορά τριών παράνομων μεταναστών.

Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, συνελήφθη χθες (27-04-2013) το πρωί στο Καλπάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων, ένας 46χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε προς το εσωτερικό της χώρας δύο ομοεθνείς του, ηλικίας 26 και 27 ετών, οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι σε βάρος των δύο παράνομων αλλοδαπών εκκρεμούσε επιπρόσθετα μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα λόγω διοικητικής απέλασης. Το ανωτέρω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 46χρονου, κατασχέθηκε από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Άνω Πωγωνίου Ιωαννίνων που διενεργεί την προανάκριση.

Στην δεύτερη περίπτωση, συνελήφθησαν χθες (27-04-2013) το πρωί στην Κεστρίνη Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών Θεσπρωτίας, δύο ημεδαποί διακινητές, ηλικίας 43 και 34 ετών, διότι όπως διαπιστώθηκε μετέφεραν από κοινού με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, έναν 26χρονο υπήκοο Αλβανίας, ο οποίος στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά κατασχέθηκε από το Α΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών Θεσπρωτίας που διενεργεί την προανάκριση. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ