Αίρεται η προστασία της πρώτης κατοικίας;


Στο «σφυρί» θα βγουν 110.000 σπίτια, σύμφωνα με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», στο οποίο αναφέρεται ότι αίρεται η προστασία της πρώτης κατοικίας από  πλειστηριασμούς, η οποία ίσχυε μέχρι τώρα.


Όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα, από 1/1/2014, κατόπιν πιέσεων της τρόικας, η προστασία της πρώτης κατοικίας αίρεται!  Το ζήτημα φέρεται να τέθηκε στο περιθώριο των τελευταίων διαπραγματεύσεων με τους δανειστές μας , οι οποίοι απαίτησαν, όπως αναφέρεται,  να εκπονηθεί σχέδιο από το υπουργείο Ανάπτυξης για τον τερματισμό στις 31/12/2013 του καθεστώτος προστασίας  των πολιτών από τους πλειστηριασμούς.

Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή κινείται σε αυτή την κατεύθυνση, αν και στο υπουργείο Ανάπτυξης ετοιμάζονται για σκληρή διαπραγμάτευση, σε μία προσπάθεια να μειωθούν οι κοινωνικοί κραδασμοί.

Οι αιτιάσεις της τρόικας είναι ότι η ομπρέλα προστασίας που υπάρχει σήμερα λειτουργεί προστατευτικά ακόμη και για όσους δεν τη χρειάζονται, οι οποίοι αποφεύγουν έτσι να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.  Υποστηρίζουν επίσης οι τροϊκανοί ότι υποσκάπτεται έτσι η αγορά ακινήτων καθώς δημιουργούνται εικονικές αξίες και κανείς δεν αγοράζει.

Τη στιγμή που συζητούνται πάντως όλα αυτά, τα «κόκκινα»  στεγαστικά δάνεια έχουν  φτάσει στο 25% του συνόλου τους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται…
madata.gr
Star.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης