Απόβαση φέτος Ρώσων τουριστών


Ρώσοι τουριστικοί πράκτορες αναφέρουν ότι φέτος θα μετακινήσουν τουλάχιστον 200.000 και πλέον τουρίστες 

Αισιόδοξα μηνύματα, για αύξηση της τουριστικής κίνησης από τη Ρωσία προς την Ελλάδα, μεταδόθηκαν στη διάρκεια του 7ου ετήσιου Greek Forum, που διοργάνωσε στην Κέρκυρα ο ρωσικός tour operator Labirint.


Η εμπορική διευθύντριά του Τατιάνα Ζότοβα εξέφρασε την εμπιστοσύνη της στην Ελλάδα και στην προοπτική περαιτέρω σημαντικής αύξησης του αριθμού των Ρώσων τουριστών, οι οποίοι συνολικά θα ξεπεράσουν το ένα εκατομμύριο, ενώ ανέφερε ότι για το 2013 ο Labirint θα μετακινήσει προς την Ελλάδα 200.000 και πλέον τουρίστες.

Ο Labirint είναι από τους μεγαλύτερους tour operators στη Ρωσία και τα τελευταία δύο χρόνια τροφοδότησε τον ελληνικό τουρισμό, με 155.000 τουρίστες το 2012 και 106.000 το 2011.

Ο ρωσικός tour operator διοργάνωσε την Πέμπτη το 7ο ετήσιο Greek Forum στην Κέρκυρα με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 500 Ρώσων τουριστικών πρακτόρων, 100 δημοσιογράφων και 150 ελλήνων ξενοδόχων. Η κυρία Ζότοβα εξέφρασε την εμπιστοσύνη της στην Ελλάδα και στην προοπτική ακόμα μεγαλύτερης αύξησης των Ρώσων τουριστών, ενώ ανακοίνωσε ότι το 8ο Greek Forum 2014 θα διοργανωθεί στην Αθήνα, αναγνωρίζοντας τις προοπτικές του προορισμού.

Στο συνέδριο παραχωρήθηκε συνέντευξη Τύπου σε ελληνικά και ρωσικά μέσα ενημέρωσης, ενώ έγιναν παρουσιάσεις ελληνικών ξενοδοχείων στους Ρώσους ταξιδιωτικούς πράκτορες και συζητήθηκαν οι τάσεις και οι προοπτικές της ελληνορωσικής τουριστικής συνεργασίας και οι τρόποι ενίσχυσης της τουριστικής κίνησης προς Ελλάδα. 
 

Στην επίσημη  έναρξη των εργασιών, χαιρετισμό απηύθυναν ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Σπύρος Σπύρου, ο δήμαρχος Κερκυραίων κ. Γιάννης Τρεπεκλής, ο Εντεταλμένος σύμβουλος της ALDEMAR, μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) και του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ) κ. Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, ο διευθύνων σύμβουλος της AEGEAN  κ. Δημήτρης Γερογιάννης, ο επίτιμος πρόξενος της Ρωσίας στα Ιόνια κ. Νίκος Κάνουλας,  ο σύμβουλος για θέματα προσκυνηματικού τουρισμού της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος κ. Χρήστος Πετρέας και ο δήμαρχος Κεφαλονιάς κ. Αλέκος Παρίσης.

Ο LABIRINT, κορυφαίος ρωσικός tour operator, μετέφερε στη χώρα 155.000 τουρίστες το 2012 και 106.000 το 2011. Το πρώτο GREEK FORUM έγινε το 2008 στην Κρήτη με 250 συμμετέχοντες και ακολούθησαν το 2009 η Χαλκιδική με 280 συμμετέχοντες, η Κως το 2010 με 320, η Πελοπόννησος το 2011 με 350 και η Ρόδος πέρυσι με 420.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Πηγή: skai.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης