ΑΡΤΑ: Είχε βάλλει στόχο τα περίπτερα !!


Απέσπασε σε μια μέρα 700 ευρώ, αλλά κάποιοι τον κατάλαβαν! 

«Ωραίος τύπος»! Τριάντα τριών χρόνων, από την Έδεσσα, με «βαρύ» βιογραφικό στις αποσκευές του, εξεδήλωσε την αδυναμία του, στην συμπαθή τάξη των περιπτεράδων! 


Έβρισκε τον τρόπο να τους πείθει και να τους παίρνει ποσά, που για την εποχή μας, θεωρούνται υπερβολικά. Πρώτο θύμα το περίπτερο στην Ψαραγορά (φωτογραφία), όπου έπεισε τον συμπαθή περιπτερά, ότι του είχε χάλασε το αυτοκίνητο και πως είχε ανάγκη, να επιστρέψει στην πόλη του.

Του πήρε τετρακόσια (400) ευρώ, με την υπόσχεση ότι θα του τα επιστρέψει και φυσικά ο περιπτεράς, μπορεί να ένοιωσε ιδιαίτερη ικανοποίηση, που βοήθησε τον συνάνθρωπο… Επόμενος στόχος, θύμα για να ακριβολογούμε, ήταν ο ιδιοκτήτης του περιπτέρου μπροστά στην Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης στην Περιφερειακή Οδό, απ’ όπου με τον ίδιο τρόπο, ο… συμπαθής Εδεσσαίος, απέσπασε το ποσό των διακοσίων εβδομήντα (270) ευρώ.

Εκεί που είχε επιστέψει ότι οι περιπτεράδες της Άρτας, είναι τα ιδανικά θύματα, την… έκανε για την οδό Κομμένου, όπου όμως η… μπλόφα δεν του βγήκε. Ο περιπτεράς ειδοποίησε την Αστυνομία, η οποία με την σειρά της, είπε να τον… φιλοξενήσει στις εγκαταστάσεις της, για να διαπιστώσει, ότι δεν είχε να κάνει με κάποιον τυχαίο επισκέπτη της πόλης μας.

Ο άνθρωπος είχε… πλούσιο βιογραφικό, ειδικά σε περιπτώσεις απάτης, πλαστογραφίας και άλλων συναφών πράξεων. Θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα, ο οποίος και θ’ αποφασίσει για την τύχη του.

Ωστόσο το θέμα, όσο κι αν φαίνεται απλό, είναι ιδιαίτερα σύνθετο… Δεν μπορεί στις ημέρες της φτώχειας και της ανέχειας, να πείθει ένας κοινός απατεώνας, ανθρώπους που δουλεύουν σαν τα σκυλιά, για να βγάλουν το μεροκάματο και να τους παίρνει την είσπραξη, που στην ουσία δεν είναι και δική τους…

Γι’ αυτό έχει απόλυτο δίκαιο ο αστυνομικός διευθυντής Κώστας Βαρέλης, ο οποίος με δήλωσή του στην «ΓΝΩΜΗ», επισημαίνει πως όλοι οι επαγγελματίες, θα πρέπει να είναι επιφυλακτικοί, όσο πειστικός κι αν παρουσιάζεται, ο κάθε λογής απατεώνας. Δεν είναι καιρός, για τέτοια λάθη, είπε ο κ. Βαρέλης.

gnomiartas.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ