Πύλη για το διάστημα η Καλαμάτα!


Το σχέδιο, μπορεί να αποδώσει με χρονικό ορίζοντα το 2020 κοντά στο 1 τρισ. δολάρια

Τη δημιουργία Κέντρου Διαστημικής Έρευνας και Υψηλής Τεχνολογίας στην Καλαμάτα προανήγγειλε ο καθηγητής Αεροδιαστημικής και Διευθυντής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών Λ-Sat Επιθεωρητής της NASA, Περικλής Παπαδόπουλος, ο οποίος παραβρέθηκε και μίλησε στο 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Πελοποννήσου που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Τρίπολη.


Ο Μεσσήνιος επιστήμονας, σημείωσε ότι η Καλαμάτα λόγω γεωγραφικής θέσης είναι ιδανική, για τη δημιουργία Ευρωπαϊκής διαστημικής πύλης, ενώ το συγκεκριμένο σχέδιο, μπορεί να αποδώσει με χρονικό ορίζοντα το 2020 κοντά στο 1 τρισ. δολάρια κι ανέφερε ότι τον προσεχή Ιούλιο, θα βρίσκεται στην Ελλάδα ο γενικός διευθυντής της NASA προκειμένου να υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με την Ελληνική Κυβέρνηση.

Τέλος, ο καθηγητής Παπαδόπουλος μίλησε για το διαστημικό τουρισμό με εξαιρετικά υψηλές προσδοκίες για το προσεχές μέλλον και δεσμεύτηκε σε συνεργασία με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου να εργαστούν, προκειμένου μέσα σε ένα έτος να έχει υπάρξει σημαντική πρόοδος στον συγκεκριμένο καινοτομικό σχεδιασμό.
Real.gr
madata.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ