"Μπαμπά, σε πήρε το βουνό που αγάπησες"


Απαρηγόρητη είναι η οικογένεια του έμπειρου ορειβάτη Κώστα Χουλιάρα, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός το πρωί της Δευτέρας από απόκρημνη χαράδρα στη θέση «Ψηλή Κορφή» του Βελουχίου. 


Η κόρη του άτυχου άντρα, που είχε διατελέσει και πρόεδρος του Ορειβατικού Συλλόγου Καρπενησίου, ενώ είχε στο ενεργητικό του μέχρι και αποστολές στα Ιμαλάια, ανάρτησε ένα συγκλονιστικό  μήνυμα στο Facebook, με το οποίο αποχαιρέτησε τον πολυαγαπημένο της πατέρα: «Μπαμπά, σε πήρε το βουνό που αγάπησες»!

Ο Κώστας Χουλιάρας, τα ίχνη του οποίου αγνοούνταν από το απόγευμα της Κυριακής, είχε πάει για ορειβασία στις κορυφές του Βελουχίου και -άγνωστο πώς- εγκλωβίστηκε σε ένα απόκρημνο σημείο του βουνού.

Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι γύρω στη 1.00 μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας τηλεφώνησε σε έναν φίλο του και του ζήτησε βοήθεια λέγοντάς του ότι είναι εγκλωβισμένος, με αποτέλεσμα να ειδοποιηθούν οι Αρχές και μέλη της Διασωστικής Ομάδας Καρπενησίου να ξεκινήσουν τις έρευνες για τον εντοπισμό του.

Δυστυχώς η κατάληξη ήταν αυτή που όλοι απεύχονταν, καθώς λίγες ώρες αργότερα εντοπίστηκε το πτώμα του σε μια χαράδρα βάθους εκατοντάδων μέτρων στη θέση «Ψηλή Κορφή» και με τη βοήθεια των πυροσβεστών ανασύρθηκε από τη χαράδρα. Σύμφωνα με όσα έγιναν κατόπιν γνωστά, ο άτυχος άντρας βρέθηκε στο κενό, όταν στην προσπάθειά του να απεγκλωβιστεί υποχώρησε το στρώμα χιονιού στο οποίο πάτησε, με αποτέλεσμα να πέσει από μεγάλο ύψος.

Η είδηση του τραγικού θανάτου του έμπειρου ορειβάτη βύθισε στο πένθος ολόκληρη την περιοχή της Ευρυτανίας. Με συμμετοχές σε αποστολές στα Ιμαλάια και πολύχρονη εμπειρία στο συγκεκριμένο σπορ, ο Κώστας Χουλιάρας θεωρούνταν ένα από τα πιο σημαντικά κεφάλαια του ορειβατικού και χιονοδρομικού τουρισμού της περιοχής του. Παράλληλα είχε διατελέσει πρόεδρος του Ορειβατικού Συλλόγου Καρπενησίου και γνώριζε κάθε μονοπάτι και κάθε απόκρημνο σημείο του Βελουχίου. Γι' αυτό όλοι έπεσαν από τα σύννεφα, όταν έμαθαν ότι έχασε τη ζωή του εκεί.

Χαρακτηριστικό είναι το μήνυμα που ανάρτησε στο Facebook η κόρη του θύματος, το οποίο αποτυπώνει τη λατρεία του έμπειρου ορειβάτη για το βουνό, το οποίο όμως έμελλε να του στοιχίσει την ίδια του τη ζωή. «Αργησες, μπαμπά, στο ραντεβού μας χτες, γιατί; Σε πήρε το βουνό γιατί το αγάπησες; Σ' αγαπώ πολύ!» αναφέρει το συγκλονιστικό μήνυμα της κόρης του άτυχου ορειβάτη.
madata.gr
Espressonews.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης