Αντωνιάδου: Κορυφαία διάκριση για την 25χρονη επιστήμονα


«Γυναίκα της Χρονιάς» αναδείχθηκε η 25χρονη Ελληνίδα Ελένη Αντωνιάδου, η οποία τιμήθηκε σε μια ξεχωριστή εκδήλωση στο Λονδίνο, στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την προβολή του ρόλου της γυναίκας στην ανάπτυξη της τεχνολογίας.


Η Ελληνίδα επιστήμονας, που κατέκτησε την κορυφή στην ετήσια εκδήλωση 2013 FDM Everywoman In Technology Awards, ασχολείται μεταξύ άλλων με τη βιοτεχνολογία και την αναγεννητική ιατρική.

Παρά το νεαρό της ηλικίας της είναι επικεφαλής του οργανισμού Μεταμοσχεύσεων χωρίς Δότες και δημιούργησε μια τεχνητή τραχεία, η οποία χρησιμοποιήθηκε σε ασθενή με καρκίνο!

Η ίδια θεωρεί  πώς, όταν η δημιουργία τεχνητών ανθρώπινων οργάνων τελειοποιηθεί,  η διαδικασία θα είναι απλή και θα δοθεί ένα τέλος στο κύκλωμα παράνομης διακίνησης ανθρώπινων οργάνων.

Από το 2012 συμμετέχει ενεργά και στην Ακαδημία της NASA, καθώς επιλέχθηκε μεταξύ 1.200 υποψηφίων και πλέον είναι μέλος της επιστημονικής ομάδας της Διεύθυνσης Βιοτεχνολογίας στο εργαστήριο εξερεύνησης του Άρη της αεροδιαστημικής υπηρεσίας των ΗΠΑ.
madata.gr
Star.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ