Ένα κόμικ για "την πόλη της νίκης" - Νικόπολη


Ένα πρωτότυπο μέσο επέλεξαν οι υπεύθυνοι του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Νικόπολης, για να προσεγγίσουν το κοινό τους και ιδιαίτερα τους νέους και τα παιδιά, και να τους επιμορφώσουν με τρόπο διασκεδαστικό και παράλληλα χρήσιμο. 


Στο πλαίσιο έργου του ΕΣΠΑ («Εξοπλισμός αίθουσας πολλαπλών χρήσεων Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Νικόπολης») υλοποιήθηκε ένα κόμικς με τίτλο «Στην πόλη της νίκης», 48 σελίδων στο οποίο παρουσιάζεται, με ζωντάνια και χιούμορ, η ιστορία της πόλης, η ναυμαχία του Ακτίου αλλά και η καθημερινή ζωή στη Νικόπολη.

Σύμφωνα με την προϊσταμένη της ΛΓ ΕΚΠΑ κ. Χριστίνα Μερκούρη οι δημιουργοί του κόμικς επιχειρούν μια ενδιαφέρουσα και ελκυστική προσέγγιση της ιστορίας της Νικόπολης.

Το κόμικς που μπορεί κάποιος να το ξεφυλλίσει διαδικτυακά στη διεύθυνση http://issuu.com συνδυάζει την λογοτεχνία με την ζωγραφική και η ιστορία εξελίσσεται στην ακμάζουσα Νικόπολη.

Η κ. Μερκούρη εξηγεί ότι το κείμενο έχει μεταφραστεί στα Αγγλικά, και τα ιταλικά σε μια προσπάθεια να δοθεί η δυνατότητα και σε ξενόγλωσσους επισκέπτες να γνωρίσουν με αυτό τον τρόπο τον αρχαιολογικό χώρο. Παράλληλα έχει αποκτήσει και διαδραστική εκδοχή την οποία επιμελήθηκαν οι κύριοι Πάνος Ξενάκης και Φώτης Χατζηνίκος .

Η εφαρμογή που λειτουργεί τόσο στην οθόνη αφής του Μουσείου όσο και στο διαδραστικό πίνακα, απευθύνεται σε μεμονωμένους επισκέπτες και σε σχολικές ομάδες. Μέσα από τη χρήση animation και ενός διασκεδαστικού τρόπου διάδρασης, μικροί και μεγάλοι μαθαίνουν την ιστορία της Νικόπολης.

 epirusgate.blogspot.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ