Από την Κοιλάδα Αχελώου, στην Κοιλάδα Αράχθου...


Φαίνεται να οριστικοποιείται -μέχρις ενός σημείου- η επίσκεψη του Προέδρου της Κυπριακής Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκη Ομήρου στην ορεινή Άρτα.

Συγκλίνουσες πληροφορίες θέλουν η επίσκεψη αυτή να πραγματοποιείται το καλοκαίρι και μάλιστα τον μήνα Αύγουστο.



Ειδικότερα απ' ότι πληροφορούμαστε, νέα σχετική πρόταση του έγινε πρόσφατα στο Στρασβούργο (φώτο) στην έδρα του Ευρωκοινοβουλίου, από τον Αντώνη Κοσσυβάκη υπεύθυνο του γραφείου τύπου της S-D Delegation GR, να επισκεφθεί και την Ι.Μ. Σέλτσου στην Κοιλάδα του Αχελώου (Πηγές) κατά την ημέρα των εκδηλώσεων μνήμης της θυσίας των Σουλιωτών στις 23 Αυγούστου.

Επίσης πληροφορούμαστε ότι ο κ. Ομήρου στη συνέχεια θα μεταβεί στο Ρωμανό Αγνάντων, ιδιαίτερη πατρίδα του Ευάγγελου Φλωράκη, όπου εκεί θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση για τον αδικοχαμένο Αρχηγό της Κυπριακής Εθνικής Φρουράς.

Σημειώνουμε ότι ο κ. Ομήρου είχε φιλικές σχέσεις με τον Τζουμερκιώτη Στρατηγό, τον οποίο έκλαψε και τίμησε ολόκληρη η Κύπρος....

Αναφερόμενος στον Ευάγγελο Φλωράκη ο κ. Ομήρου σε παλαιότερο μνημόσυνο που είχε γίνει στην Πάφο μεταξύ άλλων τον χαρακτήρισε: "Σύμβολο πατριωτισμού, αυτοθυσίας και απόλυτης αφοσίωσης στον αγώνα για την ελευθερία υπήρξε ολόκληρη η ζωή του Αντιστράτηγου Ευάγγελου Φλωράκη που σφραγίστηκε με τον μαρτυρικό του θάνατο στα χώματα της Πάφου. Άνθρωπος των Ενόπλων Δυνάμεων, ο Ηπειρώτης στρατιωτικός, ταύτισε τη ζωή του με τον αγώνα του κυπριακού Ελληνισμού για ελευθερία και δικαίωση. 

Είχα το προνόμιο να τον γνωρίσω, ως Υπουργός Άμυνας και ως Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας, και να εκτιμήσω τα ξεχωριστά του χαρίσματα. Κορυφαίο όλων η γνήσια και αδιαπραγμάτευτη φιλοπατρία του. Η ασταμάτητη προσφορά του στην αναβάθμιση της μαχητικής ικανότητας και της αποτρεπτικής ισχύος της Εθνικής μας Φρουράς. 

Άγνωστα τα ωράρια για τον Ευάγγελο Φλωράκη. Περιττή πολυτέλεια η ανάπαυση. Αφιερωμένος και αφοσιωμένος απόλυτα στην υπηρεσία της πατρίδας και του καθήκοντος. Πραγματικός ηγήτορας, εξασφάλιζε την εκτίμηση και τον σεβασμό των μονίμων στελεχών και των κληρωτών όχι με τη δύναμη του αξιώματος αλλά γιατί βρισκόταν συνεχώς δίπλα τους, με το παράδειγμα του, την αγάπη, τη στοργή και την ανθρωπιά. 

Ο μαρτυρικός θάνατος του Ευάγγελου Φλωράκη και των άλλων αξιωματικών της Εθνικής Φρουράς αναδεικνύει έναν αυτονόητο και κορυφαίο συμβολισμό. Η κοινή θυσία Ελλαδιτών και Κυπρίων συμβολίζει την κοινή πορεία του Ελληνισμού ως αδιάσπαστης εθνικής και φυλετικής ενότητας μέσα στην πορεία του χρόνου. 

Αποτελεί ακόμη αμάχητο τεκμήριο, ανεξίτηλη σφραγίδα και ακατάλυτο αρραβώνα των κοινών αγώνων και της κοινής μοίρας του έθνους. Ο Ευάγγελος Φλωράκης θα παραμείνει για πάντα φωτεινό και λαμπρό παράδειγμα αφοσίωσης, ζήλου, φιλοπατρίας, αγωνιστικότητας και αυτοθυσίας. Χαρακτηριστικό γνώρισμα αξιωματικού που τιμά τις αγωνιστικές παραδόσεις του Έθνους".

Ο ανδριάντας του στρατηγού που βρίσκεται στο κέντρο της Λευκωσίας

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ