Στην Εγνατία τα τρακτέρ...


Μέσα στο Σαββατοκύριακο οι συνελεύσεις του Πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου των αγροτών. Αναμένεται απόφαση για την επομένη των κινητοποιήσεων. Τι απαντά ο αρμόδιος υπουργός 

Παραταγμένα στον κόμβο της Κουλούρας στην Εγνατία οδό παραμένουν τα τρακτέρ των αγροτών του νομού Ημαθίας.


Την Κυριακή θα συνεδριάσει το Πανελλαδικό Συντονιστικό Όργανο του κλάδου στον Πλαταμώνα Πιερίας, προκειμένου να αποφασίσει το μέλλον των κινητοποιήσεων.

Στάση αναμονής τηρούν οι αγρότες και στις άλλες περιοχές της Β. Ελλάδας, περιμένοντας την απόφαση του Πανελλήνιου Συντονιστικού Οργάνου.

Το Σάββατο στις 12 το μεσημέρι θα γίνει γενική συνέλευση των αγροτών της Θεσσαλίας, στη διάρκεια της οποίας και θα αποφασιστεί η μορφή κινητοποιήσεων που θα ακολουθήσουν.
Πάντως, οι αγρότες δεν αποκλείεται προχωρήσουν σε αποκλεισμό των εθνικών οδικών αρτηριών.

Οι 'Έλληνες αγρότες, διαμαρτύρονται για την μείωση της τιμής του ΦΠΑ, απο 11% στο 6%, για την αύξηση της φορολογίας στο 13%, για την ανατίμηση του πετρελαίου, αλλά και για την καθυστέρηση εξόφλησή τους από τους προμηθευτές.

Τσαυτάρης: Κάνουμε ό, τι μπορούμε για βοηθήσουμε τους αγρότες

Την συμπάθεια του υπουργού αγροτικής ανάπτυξης εισέπραξαν οι αγρότες της Στερεάς και όλης της χώρας, μέσα από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star Κεντρικής Ελλάδας, σε συνέντευξή του το βράδυ της Πέμπτης.

Ο κύριος Τσαυτάρης θέλησε να επικεντρωθεί στην απόφασή του να δοθεί το 50% της προκαταβολής της επιστροφής του πετρελαίου νωρίτερα (μέσα στην 'Ανοιξη) με την επισήμανση ότι δεν είναι δυνατόν αυτή την εποχή να τους δοθούν περισσότερα χρήματα.

Ερωτηθείς για το τεράστιο κόστος παραγωγής που οδηγεί τους αγρότες σε νέες κινητοποιήσεις ο υπουργός αναφέρθηκε σε προτάσεις, που αν τις επεξεργαστούν σωστά οι κυβερνώντες τα επόμενα χρόνια θα υπάρχει βελτίωση, μην θέλοντας όμως συγκεκριμένα να τοποθετηθεί για τα σκληρά οικονομικά δεδομένα όπως την τιμή του πετρελαίου κίνησης που χρησιμοποιούν οι αγρότες και την τιμή της κιλοβατώρας του ρεύματος που καταναλώνουν.

Πάντως δήλωσε αντίθετος σε πιθανά αγροτικά μπλόκα το επόμενο χρονικό διάστημα.

news247.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης