ΠΡΕΒΕΖΑ: Ένα με την θάλασσα έγινε ο παραλιακός δρόμος


Ένα με την θάλασσα έγινε τις τελευταίες μέρες ο παραλιακός δρόμος της Πρέβεζας.

Οι έντονες βροχοπτώσεις που έπληξαν την περιοχή καθώς και τα ρεύματα που επικρατούν στον Αμβρακικό Κόλπο δημιούργησαν το φαινόμενο αυτό το οποίο, όπως τονίζουν οι καταστηματάρχες της παραλιακής ζώνης, εμφανίζεται κάθε χρόνο ωστόσο φέτος είναι πιο έντονο.


Την ίδια στιγμή νέες κατολισθήσεις σημειώθηκαν στο δρόμο που συνδέει τις τοπικές κοινότητες Σκιαδά και Ρεματιά με αποτέλεσμα να διακοπεί η συγκοινωνία στην 8η επαρχιακή οδό.

Η κυκλοφορία διεξάγεται με δυσκολία μέσω Θεσπρωτικού, ενώ ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης εκφράζει την ανησυχία ότι εάν συνεχιστούν οι βροχοπτώσεις είναι πολύ πιθανό να κινδυνεύσουν ακόμη και κατοικίες.

«Σε όλο το οδικό δίκτυο υπάρχουν προβλήματα» υπογραμμίζει ο κ.Μπαΐλης, ζητώντας έκτακτη χρηματοδότηση 200 χιλιάδων ευρώ προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι πρώτες ζημιές. «Βρισκόμαστε όλοι σε επιφυλακή και προσπαθούμε να αποτρέψουμε τα χειρότερα» καταλήγει ο κ.Μπαΐλης, εκφράζοντας την ανησυχία του για την παρατεταμένη βροχόπτωση των τελευταίων ημέρων .

Άμεση έγκριση των εργασιών για την αποκατάσταση –επισκευή των κρηπιδωμάτων του λιμανιού της Πρέβεζας


Την άμεση έγκριση των εργασιών για την αποκατάσταση –επισκευή των κρηπιδωμάτων του λιμανιού της Πρέβεζας, ζητά με εξαιρετικά επείγον έγγραφό του, προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστή Μουσουρούλη και τον Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου Αθανάσιο Μπούσιο, ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης.

Στο έγγραφό του ο κ.Μπαΐλης υπογραμμίζει ότι η παραλιακή ζώνη του ιστορικού κέντρου της Πρέβεζας έχει υποστεί μεγάλη υποχώρηση των κρηπιδωμάτων με κίνδυνο την ολική κατάρρευσή τους.

 «Λόγω της παραπάνω κατάστασης υπάρχει άμεση απειλή για την ασφάλεια τόσο των πεζών, όσο και των διερχόμενων οχημάτων ανεφοδιασμού της αγοράς και των ελλιμενιζόμενων σκαφών» τονίζει ο Δήμαρχος Πρέβεζας, ζητώντας την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος το οποίο χαρακτηρίζει, ως εξαιρετικά επείγον.

epirusgate.blogspot.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης