Η VIP παρέα του Κορυδαλλού μεγαλώνει...


Η προφυλάκιση του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη στις φυλακές Κορυδαλλού και η μεταφορά του στην 6η VIP πτέρυγα προκαλούν χωροταξικές ανακατατάξεις, καθώς πλέον η συγκέντρωση επώνυμων κρατουμένων σε αυτή έχει δημιουργήσει συνωστισμό.


Ήδη η προνομιακή μεταχείριση που απολάμβανε ο Ακης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος είχε «ρεζερβέ» ένα ολόκληρο κελί από την ημέρα της προφυλάκισής του τον περασμένο Απρίλιο, έλαβε τέλος. Ο πρώην κραταιός υπουργός του ΠΑΣΟΚ αναγκαστικά συμβιώνει πλέον στο ίδιο κελί με άλλους δύο κρατουμένους, τον Νίκο Δεσποτόπουλο, ο οποίος βρίσκεται στον Κορυδαλλό για την υπόθεση των δομημένων ομολόγων, και τον Σωτήρη Κρητικό, που είναι προφυλακισμένος για υπόθεση λαθρεμπορίας καυσίμων.

Εδώ και καιρό η διεύθυνση των φυλακών Κορυδαλλού προσπαθούσε να αντιμετωπίσει το οξύτατο πρόβλημα της διαμονής και των επώνυμων κρατουμένων στην περιορισμένη εκ των πραγμάτων 6η πτέρυγα, με τους μόλις 7 διαθέσιμους χώρους κράτησης.

Υπερσυγκέντρωση

Η υπερσυγκέντρωση στις δικαστικές φυλακές Κορυδαλλού, όπου διαμένουν 2.400 κρατούμενοι, αποτελεί πονοκέφαλο για τις αρμόδιες Αρχές.

Μετά και την προφυλάκιση του Λ. Λαυρεντιάδη και το ενδεχόμενο να ακολουθήσουν και άλλοι επώνυμοι, η κατάσταση θέτει επιτακτικά ζήτημα χωρητικότητας.

Ούτε η αναγκαστική, λόγω έλλειψης ελεύθερου χώρου, συγκατοίκηση του Α. Τσοχατζόπουλου ούτε η χρησιμοποίηση του κελιού του υπέργηρου Νίκου Ντερτιλή -που είναι ο μόνος που διατηρεί ακόμα το προνόμιο του «μονόκλινου»- ο οποίος νοσηλεύεται με σοβαρά προβλήματα υγείας εδώ και ημέρες στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός», λύνουν το πρόβλημα.

Πάει για επέκταση

Σύμφωνα με πληροφορίες της Real news, αμέσως μετά τις γιορτές η 6η πτέρυγα θα επεκταθεί στο… υπόγειο όπου έχουν κατασκευαστεί από το 2002 τα ειδικών προδιαγραφών κελιά για τους τρομοκράτες της «17 Νοέμβρη». Μέχρι τώρα μεταφέρονταν σε αυτά κατά περίπτωση (μιας και τα κελιά είναι πλέον άδεια, αφού οι εναπομείναντες καταδικασμένοι της «17 Νοέμβρη» κρατούνται στον άλλο ειδικό χώρο, στις γυναικείες φυλακές) υπόδικοι από τις «σκληρές» πτέρυγες, προκειμένου να προστατευθεί η σωματική ακεραιότητά τους έπειτα από συμπλοκές με άλλους κρατουμένους.

Μέσα στον Ιανουάριο, προκειμένου να αποσυμφορηθεί ο Κορυδαλλός, αναμένονται ομαδικές μεταγωγές στα Χανιά και στη Νιγρίτα Σερρών.

Με προνόμια

Ωστόσο, η προνομιακή μεταχείριση των έγκλειστων στην 6η πτέρυγα, οι οποίοι σε σχέση με τους υπόλοιπους εξακολουθούν να απολαμβάνουν καλύτερες συνθήκες (επισκεπτήρια συγγενών, δικό τους κοινόχρηστο τηλέφωνο, συχνότερη επαφή με συνηγόρους κ.λπ.), προκαλεί τις αντιδράσεις των υπολοίπων. Για να αντιμετωπίσει αυτή την κατάσταση, που τις ημέρες των γιορτών κινδυνεύει να λάβει εκρηκτικές διαστάσεις, η διεύθυνση των φυλακών προανήγγειλε ήδη δύο επιπλέον επισκεπτήρια την παραμονή και τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ανατρέποντας τα έως τώρα ισχύοντα.

Τα πρώτα 24ωρα

Ο Λάκης Γαβαλάς ανέλαβε να «μυήσει» τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη στον «σπαρτιάτικο» χώρο της 6ης πτέρυγας, όπου μεταφέρθηκε ο επιχειρηματίας την περασμένη Δευτέρα μετά την προφυλάκισή του. Ο Λ. Λαυρεντιάδης μοιράζεται το ίδιο κελί με τον γνωστό μόδιστρο, τον Γιώργο Σαχπατζίδη που κρατείται για την υπόθεση Τσοχατζόπουλου και ακόμη έναν κρατούμενο, πρώην αστυνομικό. Ο πρώην πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Proton Bank, αφού καθυστέρησε όσο μπορούσε τη μεταφορά του στον Κορυδαλλό περιπλανώμενος για δύο εικοσιτετράωρα από νοσοκομείο σε νοσοκομείο, δείχνει να αποδέχεται τη νέα πραγματικότητα. Μοναδική «απαίτησή» του μετά τον εγκλεισμό του ήταν η απρόσκοπτη χορήγηση της ειδικής φαρμακευτικής αγωγής που λαμβάνει λόγω των χρόνιων προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει.

Τις επόμενες ημέρες πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να ζητήσει τη μεταφορά του στο νοσοκομείο των φυλακών. Ωστόσο, λόγω των περιορισμένων δυνατοτήτων παροχών υγείας στον συγκεκριμένο χώρο, προσβλέπει στην εκτός φυλακών νοσηλεία του σε δημόσιο νοσοκομείο.

Η Βίκυ με τα δώρα

Γούρια για τις σωφρονιστικές υπαλλήλους και τσάντες με τρόφιμα, είδη ατομικής υγιεινής και ρούχα για τα μωρά των συγκρατουμένων της μοιράζει η Βίκυ Σταμάτη στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού. Η σύζυγος του Ακη Τσοχατζόπουλου, ως άλλος Άγιος Βασίλης, εδώ και καιρό έχει πάρει υπό την προστασία της αρκετές κρατούμενες, καλύπτοντας οικονομικά τα ψώνια πολλών εξ αυτών από το κυλικείο της φυλακής και προμηθεύοντάς τες με τρόφιμα και άλλα είδη.

Ωστόσο, η εμμονή της για την προσωπική της εμφάνιση και η διαπιστωμένη μικροβιοφοβία της δεν έχουν αλλάξει στο παραμικρό. Συνεχίζει την υγιεινή διατροφή, ενώ πλέον έχει επιβάλει την άφθονη χρήση απολυμαντικών στους κοινόχρηστους χώρους.

Το πνεύμα των γιορτών, πάντως, δεν φαίνεται να έχει αγγίξει τις γυναίκες της οικογένειας Τσοχατζόπουλου, καθώς η «θανάσιμη» αντιπάθεια της Βίκυς Σταμάτη για την κόρη του Ακη Τσοχατζόπουλου, Αρετή, αναγκάζει τις σωφρονιστικές υπαλλήλους να λαμβάνουν μέτρα προκειμένου να αποφευχθεί ακόμα και τυχαία συνάντησή τους στον ίδιο χώρο.

Ρεβεγιόν επωνύμων

Από τα χλιδάτα στέκια του Κολωνακίου, τα λαμπερά «σουαρέ» στις ολοφώτιστες βίλες των βορείων και νοτίων προαστίων και τα εξεζητημένα πάρτι κεντρικών ξενοδοχείων, φέτος το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων θα είναι σε σχέση με το παρελθόν λιτό και… στενάχωρο.

Για πρώτη φορά θα γιορτάσουν, αναγκαστικά, στον ίδιο χώρο ο άλλοτε κραταιός υπουργός του ΠΑΣΟΚ Ακης Τσοχατζόπουλος, ο «βασιλιάς» της κοσμικής Αθήνας Λάκης Γαβαλάς, ο «εμβληματικός» ποδοσφαιρικός παράγοντας Μάκης Ψωμιάδης, οι μπον βιβέρ ιδιοκτήτες των εταιρειών Energa και Hellas Power, ο πρώην γενικός γραμματέας Εξοπλισμών Γιάννης Σμπώκος και ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της Θεσσαλονίκης Γιώργος Σαχπατζίδης. Στο ρεβεγιόν στη... VIP πτέρυγα οι πανάκριβες σαμπάνιες δεν θα ρέουν άφθονες, ωστόσο το εορταστικό μενού δεν θα είναι από το… καζάνι της φυλακής. Σακούλες με γλυκά και άλλα τρόφιμα αναμένεται να καταφθάσουν από συγγενείς, ενώ δόθηκαν και ειδικές παραγγελίες στο μίνι μάρκετ των φυλακών.

Με την ανάμνηση των φανταχτερών εξόδων, των ολονυχτιών στα κέντρα διασκέδασης και των ταξιδιών με ιδιωτικά λίαρ τζετ στην Κωνσταντινούπολη καθώς και σε άλλους εξωτικούς προορισμούς θα κάνει Χριστούγεννα το άλλοτε golden boy της υψηλής αθηναϊκής κοινωνίας Βασίλης Μηλιώνης. Ο πρώην ιδιοκτήτης της Hellas Power θα περιοριστεί φέτος στο μίζερο «εορταστικό πρόγραμμα» του ψυχιατρείου των φυλακών Κορυδαλλού, όπου νοσηλεύεται από την πρώτη ημέρα της προφυλάκισής του.

Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Real news

Άννα Κανδύλη
real.gr
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ