Στην τύχη της έχει εγκαταλειφθεί ουσιαστική η τάφρος που χρησιμοποιείται ως αλιευτικό καταφύγιο στη Σαλαώρα με αποτέλεσμα οι αλιείς να βρίσκονται σε κατάσταση απόγνωσης.

Τα προβλήματα από την εγκατάλειψη καθημερινά πολλαπλασιάζονται και οι ίδιοι ζητούν με επιστολή τους προς την Περιφερειακή Ενότητα Άρτας, το Δήμο και τον ΓΟΕΒ να προχωρήσουν άμεσα στις απαιτούμενες παρεμβάσεις ώστε να γίνουν τα απαραίτητα έργα.


Η συγκεκριμένη τάφρος χρησιμοποιείται από τα μέλη του Αλιευτικού Συλλόγου ως αλιευτικό καταφύγιο λόγω έλλειψης λιμανιού στη Σαλαώρα.

Καθημερινά μπαινοβγαίνουν περί τα διακόσια σκάφη μελών και ερασιτεχνών αλιέων. Είναι ένας παραγωγικός κλάδος παντελώς ξεχασμένος από την Πολιτεία. Λόγω των συνεχών διελεύσεων αυτοκινήτων έχουν καταστραφεί οι χαλικόδρομοι και σε πολλά σημεία είναι αδύνατη η προσπέλαση εξ αιτίας των βροχοπτώσεων.

Ο πρόβολος στην εκβολή της Τάφρου χρήζει επισκευής και συντήρησης και πρέπει να δεθούν οι πέτρες μεταξύ τους για να μη παρασύρονται από τα κύματα. Πρέπει επίσης να τοποθετηθεί ενας φωτοβολταϊκός φάρος προς αποφυγή ατυχημάτων κατά την διάρκεια της νύκτας.

«Η ξύλινη γέφυρα Σκιοπούλας έχει καταστραφεί σε πολλά σημεία, πήρε επικίνδυνη κλίση και χρήζει άμεσης επισκευής προς αποφυγή ατυχημάτων. Στην είσοδο της γέφυρας Σαλαώρας έχει υποχωρήσει ο δρόμος δεξιά και αριστερά με κίνδυνο να προκληθούν ατυχήματα. 

Σας ενημερώνουμε επίσης ότι η επέκταση του λιμενοβραχίονα του λιμανιού της Κορωνησίας όπως κατασκευάζεται σήμερα είναι σε λάθος κατεύθυνση, καθώς δεν θα φτάσει το απαιτούμενο βάθος για την ασφαλή πλεύση των σκαφών μας που έχουν βύθισμα πάνω από ένα μέτρο, και θα μπαζωθεί γρήγορα από την άμμο της θάλασσας», επισημαίνεται στην επιστολή.

 epiruspost.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ