Στη τελική ευθεία οι εργασίες στη Γέφυρα Περιστερίου


Υπεγράφη η σύμβαση μεταξύ της «Εγνατία Οδός Α.Ε.» και της τεχνικής εταιρείας ΕΝΙΠΕΑΣ Α.Τ.Ε, για το έργο της «Σταθεροποίησης του επιχώματος στο τμήμα της Εγνατίαs Οδού μεταξύ Α/Κ Αράχθου – Α/Κ Περιστερίου» μετά και την θετική απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τη νομιμότητα της σύμβασης. 


Το συγκεκριμένο έργο, με την ολοκλήρωσή του, δίνει τέλος στην παράκαμψη των 800 μέτρων πριν τον ανισόπεδο κόμβο Περιστερίου και οι χρήστες της Εγνατίας οδού θα διατρέχουν τον αυτοκινητόδρομο, μήκους 670 χλμ. χωρίς πλέον κανένα εμπόδιο. Ο προϋπολογισμός του έργου ανερχόταν σε 15.000.000 ευρώ και στον διαγωνισμό μετείχαν οκτώ τεχνικές εταιρείες. 

Ανάδοχος ανεδείχθη η εταιρεία ΕΝΙΠΕΑΣ Α.Τ.Ε με μέση έκπτωση 27,8% και συνολική οικονομική προσφορά 10.862.805 ευρώ. 

Η διάρκεια κατασκευής του έργου θα είναι 12 μήνες και η χρηματοδότησή του είναι εξασφαλισμένη από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ενίσχυση της Προσπελασιμότητας» του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. 

Ο αναπληρωτής υπουργός Σταύρος Καλογιάννης κατά τη συνάντησή του με τον νέο πρόεδρο της «Εγνατία Οδός ΑΕ» κ. Π. Σαββαΐδη και εκπροσώπους της αναδόχου εταιρείας ζήτησε την όσο το δυνατόν συντομότερη εκκίνηση των εργασιών ώστε το έργο να προχωρήσει και να αποδοθεί στην κυκλοφορία η γέφυρα Περιστερίου.

Διαβάστε περισσότερα: ΕΔΩ

Νίκος Τσιαμτσίκας

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ