ΣΟΥΛΙ: Ίδρυσαν εταιρία και κάνουν έργα χωρίς χρήματα!


Κάτοικοι σε μικρό χωριό της ακριτικής και φτωχής Θεσπρωτίας, το Πολύδροσο του Δήμου Σουλίου, ίδρυσαν εταιρία και κάνουν έργα χωρίς χρήματα. 

Χαρακτηριστικά είναι όσα αναφέρονται σε πρόσφατη ανακοίνωση. Ξεκίνησε στα τέλη Σεπτεμβρίου η συντήρηση του μονοπατιού Νεράκι- Συκιά, βασιζόμενη αποκλειστικά σε εθελοντική εργασία. 


Συντηρήθηκε με ανακατασκευή και στερεώσεις η λιθοδομή της βρύσης (βόρειος πτερυγότοιχος, στέψη κύριου τοίχου και πτερυγότοιχων, καθίσματα), κατασκευάστηκε γεφυράκι για την υψομετρική εξομάλυνση του μονοπατιού εμπρός από την βρύση και την απορροή των νερών της βρύσης χωρίς να λιμνάζουν εμπρός από την τζούμα, ξελακκώθηκε η στέψη της βρύσης και απομακρύνθηκαν οι μεγάλες ρίζες. 

Αποκαταστάθηκε ρωγμή στην εσωτερική αύλακα της βρύσης. Καθαρίστηκε από την βλάστηση σχεδόν όλο το κοινοτικό γήπεδο 129 που είναι σε επαφή με την βρύση και αποτελεί την αρχή του μονοπατιού προς Κορμολύγερη και Ρίζα από την πλευρά του παρακείμενου λάκκου (βόρεια διαδρομή). 

 Διανοίχτηκε με απομάκρυνση της βλάστησης διαδρομή μήκους 600 μέτρων από Νεράκι προς Ρίζα (ανατολική διαδρομή) μέσω δηλαδή περιοχής Αγ.Γεωργίου. Το διανοιγμένο τμήμα έχει σε μεγάλο μήκος μορφή στοάς και είναι ιδιαίτερα ελκυστικό για πεζοπορεία. 

Φθάνει μέχρι τα κυπαρίσσια στην Ρίζα με μικρές υψομετρικές διαφορές. Μόλις επιτρέψει ο καιρός θα συνεχιστεί η δράση, πάντως το πιο δύσκολο στην διάνοιξη τμήμα λόγω της εγκατάλειψης και ανάπτυξης πυκνής βλάστησης έχει αντιμετωπιστεί. 

Η συγχωριανή μας Αγγελική Κ. Μαρτίνη έδωσε την συγκατάθεση της για χρήση μέρους του κτήματος της στο Νεράκι για διαμόρφωση χώρου ελιγμών και στάθμευσης οχημάτων πλησίον της βρύσης. Η ΑΜΚΕΠ θα την ευχαριστήσει γραπτά παρουσιάζοντας της και την συγκεκριμένη παρέμβαση που είναι σε ακόμη σε φάση σχεδιασμού. 

 Σε φάση αξιολόγησης αναγκών και επιλογής λύσεων είναι και οι απαιτούμενες παρεμβάσεις στον χώρο της βρύσης και του γηπέδου 129 για δημιουργία υποδομών ανάπαυσης και πληροφόρησης καθώς και οι παρεμβάσεις σημειακής συντήρησης αποκατάστασης στο διανοιγμένο μήκος των 600 μέτρων του μονοπατιού. 

Υπενθυμίζουμε ότι ο προϋπολογισμός του έργου είναι 400 ευρώ και σημειώνουμε πως για ότι έγινε δεν δαπανήθηκε κανένα ποσό". 

katoci.com
tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης