Χαλάει από σήμερα ο καιρός


Τοπικές βροχές στο Ιόνιο και από το απόγευμα σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και του Ανατολικού Αιγαίου, σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βορειοδυτικά και επικράτηση πολύ ενισχυμένων νοτίων ανέμων στα πελάγη, αναμένονται σήμερα Τετάρτη.


 Αναλυτική πρόγνωση 

 Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος 

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και αργότερα καταιγίδες. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα στα νησιά του Ιονίου (κυρίως στα βόρεια), την ήπειρο και από τη νύχτα στη δυτική στερεά. Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 βαθμιαία στο Ιόνιο 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 8 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

 Μακεδονία, Θράκη

 Νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις αρχικά 3 με 5 μποφόρ, και από το απόγευμα 4 με 6 στα θαλασσιά τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 6 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

 Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα κατά τόπους πιο πυκνές με πιθανότητα στα νότια να βρέξει τοπικά. Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 στα ανατολικά και νότια 6 και το βράδυ τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 6 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένεται να σημειωθούν αραιές νεφώσεις που πρόσκαιρα θα πυκνώσουν και ενδέχεται μετά το μεσημέρι να βρέξει για λίγο τοπικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 βαθμιαία 6 στα ανατολικά και νότια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου. 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες με πιθανότητα πρόσκαιρης ασθενούς βροχής το απόγευμα. Οι άνεμοι αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου. 

Κυκλάδες, Κρήτη

Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές. Πιθανότητα τοπικών ασθενών βροχών στη νοτια Κρήτη κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι: νότιοι 4 με 6 και το βράδυ τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στη βόρεια Κρήτη έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές με πιθανότητα λίγων ασθενών βροχών τη νύχτα. Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 βαθμιαία 6 στα βόρεια τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. 

Read more:newsbomb.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ