Δεν αποδέχεται την ελληνική πρόταση για Μνημόνιο Κατανόησης


Παραδοχή εκ μέρους του Υπουργού Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Nikola Poposki, ότι δεν αποδέχεται την ελληνική πρόταση για Μνημόνιο Κατανόησης
 

 Κατά τη διάρκεια ανταλλαγής απόψεων με τον Nikola Poposki, Υπουργό Εξωτερικών της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, που έλαβε χώρα σήμερα στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η επικεφαλής της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ και εισηγήτρια του ΕΚ για τη Διεύρυνση, Μαριλένα Κοππά, ζήτησε από τον Υπουργό Poposki να διευκρινίσει αν η χώρα του αποδέχεται την ελληνική πρόταση για σύναψη Μνημονίου Κατανόησης. 

Αν ναι, ρώτησε να μάθει, πότε αναμένεται να ξεκινήσουν οι σχετικές διαπραγματεύσεις. Αν όχι, για ποιους λόγους απορρίπτει μια πρόταση που θα μπορούσε να συμβάλει στη δημιουργία θετικού κλίματος που με τη σειρά του θα βοηθούσε και στην επίλυση του ζητήματος με το όνομα, στο πλαίσιο πάντα της ανανεωμένης προσπάθειας υπό την αιγίδα του ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτζ. 

Ο κ. Poposki απάντησε ότι τα Σκόπια έλαβαν και εξέτασαν με προσοχή το Μνημόνιο που, όμως, αντικατοπτρίζει την άποψη της Ελλάδας, η οποία και το πρότεινε. 

Υπογράμμισε ότι η Ενδιάμεση Συμφωνία του 1995, μεταξύ των δύο χωρών, καθορίζει επαρκώς το πλαίσιο για την επίλυση του ζητήματος του ονόματος και ότι το Διεθνές Δικαστήριο αποφάνθηκε ότι τα συμφωνηθέντα στο πλαίσιο αυτής της συμφωνίας πρέπει να τηρούνται. Εμμέσως πλην σαφώς, λοιπόν, υποβάθμισε τη νέα ελληνική πρόταση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης