ΒΟΥΡΓΑΡΕΛΙ: Την Κυριακή σημαντική κινηματογραφική προβολή


Στην αίθουσα προβολών του Δημαρχείου ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ στο Βουργαρέλι, οι "Φίλοι του Κινηματογράφου" οργανώνουν την Κυριακή 2.12.12 και ώρα 6 μ.μ την προβολή της ταινίας "Ο BILLY ELIOT ΓΕΝΗΜΜΕΝΟΣ ΧΟΡΕΥΤΗΣ"

Ο "Billy Elliot Γεννημένος Χορευτής" είναι βρετανική δραματική κομεντί παραγωγής 2000 σε σκηνοθεσία Στίβεν Ντάλντρι.1984 και οι ανθρακωρύχοι του Ηνωμένου Βασιλείου απεργούν.  

Δείτε το Trailer της ταινίας 


Γνωρίζουμε τον Μπίλι, ένα 11χρονο παιδί με μεγάλη αγάπη για το χορό και τη φιλοδοξία του να γίνει επαγγελματίας χορευτής μπαλέτου.

Ο Μπίλι ζει με το χήρο πατέρα του, Τζάκι, τον μεγαλύτερο αδερφό του Τόνι και τη γιαγιά του, Ναν, που κάποτε ήθελε και αυτή να γίνει χορεύτρια. Ο Τζάκι και ο Τόνι είναι και οι δυο ανθρακωρύχοι και συμμετέχουν ενεργά στην απεργία.

Ο Τζάκι γράφει τον Μπίλι σε μαθήματα μποξ, ο Μπίλι όμως σιχαίνεται τα αθλήματα. Μια ομάδα μπαλέτου που χρησιμοποιεί το γυμναστήριο προσωρινά για τις πρόβες του, τραβάει την προσοχή του Μπίλι.

Χωρίς να το ξέρει ο πατέρας του, παίρνει μέρος στην τάξη μπαλέτου. Όταν ο Τζάκι το ανακαλύπτει, του το απαγορεύει.

Συνοπτική περίληψη του έργου: 


Μια φορά την εβδομάδα ο εντεκάχρονος Billy Elliot παίρνει 50 πένες για να παρακολουθήσει μάθημα πυγμαχίας. Εκείνος όμως δεν σημειώνει πρόοδο. Απογοητευμένος, ανακαλύπτει ότι συμπαθεί περισσότερο το μπαλέτο. 

Έτσι παρακολουθεί κρυφά μαθήματα σε μια τάξη γεμάτη κορίτσια τις ώρες που υποτίθεται ότι μαθαίνει πυγμαχία. Ο Billy αποδεικνύεται ταλέντο στο χορό και γίνεται ο προστατευόμενος της καθηγήτριάς του. 

Είναι μάλιστα τόσο καλός που εκείνη θέλει να τον στείλει σε διαγωνισμό ταλέντων. Εκείνος όμως προσπαθεί να το κρύψει από τον χήρο πατέρα του και τον αδελφό του. 

Δεν θα τους άρεσε να μάθαιναν ότι τα χρήματα της πυγμαχίας πήγαν σε όχι και τόσο ανδροπρεπή μαθήματα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ