Η πρώτη λίστα με 2.000 δημοσίους υπάλληλους σε διαθεσιμότητα


Η λίστα με τα ονόματα των πρώτων 2.000 «διαθέσιμων» υπαλλήλων, είναι έτοιμη και βρίσκεται πλέον στη διάθεση του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.


Σήμερα, είναι η τελευταία μέρα κατά την οποία οι Διευθύνσεις Προσωπικού θα πρέπει ν΄αποστείλουν στο Υπουργείο τα ονόματα των «διαθέσιμων» υπαλλήλων, καθώς λήγει η πενθήμερη προθεσμία.

Το μόνο τώρα που μένει είναι να διασταυρωθούν τα στοιχεία που στέλνουν οι διευθύνσεις προσωπικού, με τα δεδομένα της απογραφής, ώστε από τη λίστα να εξαιρεθούν υπάλληλοι με συγκεκριμένα κοινωνικά κριτήρια.

Ποιοι μπαίνουν πρώτοι στη λίστα:

Πρόκειται για την πλειονότητα των δημοσίων υπαλλήλων (δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, διοικητικών καθηκόντων που έχουν προσληφθεί εκτός ΑΣΕΠ), και συγκεντρώνεται κυρίως σε υπουργεία, αποκεντρωμένες κρατικές διοικήσεις, πανεπιστήμια και ΟΤΑ.

Με «όπλο» τη λίστα στο Eurogroup ο Στουρνάρας:

Χωρίς (και) τη λίστα, η χώρα δεν θα πάρει τα 31,5 δις ευρώ, και αυτό το ξέρει καλά ο Υπουργός Οικονομικών, που με «όπλο» τα 2.000 ονόματα των «διαθέσιμων», θα παρουσιάσει αύριο στο Eurogroup, την πρόοδο στο θέμα της διαθεσιμότητας.

Στην αντεπίθεση περνάνε Δήμοι και ΟΤΑ:

Πολεμικό είναι το κλίμα ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους Δήμους, καθώς εκτός από την άρνηση Δημάρχων και γραφείων προσωπικού τον ΟΤΑ να στείλουν στοιχεία, η ΠΟΕ-ΟΤΑ συνεχίζει δυναμικά τις κινητοποιήσεις της.

Έτσι για σήμερα Δευτέρα:

Θα προχωρήσει σε καταλήψεις ΧΥΤΑ, βρεφονηπιακών σταθμών και ΚΕΠ, ενώ την Τρίτη έχει προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Εκτάκτως, θα συνεδριάσει σήμερα και η ΑΔΕΔΥ, ώστε ν΄αποφασίσει τη μορφή των κινητοποιήσεων.


madata.gr
Star.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ