"Να καταταγεί η Άρτα στην Α΄ γεωγραφική ζώνη"


Η βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Όλγα Γεροβασίλη κατέθεσε χθες ερώτηση στους αρμόδιους Υπουργούς για το ζήτημα της κατάταξης του νομού Άρτας στην Α’ γεωγραφική ζώνη, σε σχέση με το επίδομα θέρμανσης.


Με βάση όσα έγιναν γνωστά από το Υπουργείο Οικονομικών, υπάρχει η πρόθεση να ενταχθεί ο νομός Άρτας στη Γ’ γεωγραφική ζώνη, μαζί με περιοχές όπως η Αττική, η Κέρκυρα και η Λευκάδα, με τη μέγιστη προβλεπόμενη επιστροφή φόρου να φτάνει τα 300 ευρώ.

Είναι προφανές ότι οι εμπνευστές αυτής της κατάταξης δεν λαμβάνουν υπόψη ότι στο νομό Άρτας υπάρχει μεγάλος ορεινός όγκος, που οι κάτοικοί του πλήττονται από πολύ χαμηλές θερμοκρασίες για μεγάλο διάστημα του έτους και τα 300 ευρώ δεν καλύπτουν ούτε κατ’ ελάχιστον τις πραγματικές ανάγκες θέρμανσης.

Αδιαφορούν για το μεγάλο ποσοστό των ανέργων και τη δεινή οικονομική κατάσταση του πληθυσμού και κωφεύουν στις προτάσεις που οι βουλευτές Ηπείρου του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ έχουμε υποβάλλει για την ανακούφιση του πληθυσμού.

 Η ερώτηση αυτή έρχεται να προστεθεί σε όσες έχουν ήδη κατατεθεί με θέμα τις λειτουργικές δαπάνες των σχολικών μονάδων και την αύξηση προϋπολογισμού νοσοκομείων και κοινωνικών ιδρυμάτων για την κάλυψη των αναγκών θέρμανσης, χωρίς μέχρι τώρα και ενώ ο χειμώνας πλησιάζει, να έχουμε λάβει την οποιαδήποτε απάντηση.

 Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε στο πλευρό των ανέργων, των χαμηλόμισθων, των χαμηλοσυνταξιούχων, όλων όσων πλήττονται από την μνημονιακή λαίλαπα των άδικων και απάνθρωπων μέτρων.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης

Προς τους κ.κ. Υπουργούς : - Οικονομικών - Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων 

ΘΕΜΑ: Κατάταξη του Νομού Άρτας στη Α γεωγραφική ζώνη, σε σχέση με το επίδομα θέρμανσης 

Η εξίσωση στους φόρους των πετρελαίων κίνησης και θέρμανσης, η οποία ισχύει από την 1 Οκτωβρίου, αναμένεται όχι απλά να επιβαρύνει αλλά εξοκείλει τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς. 

Ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα θα αντιμετωπίσουν οι κάτοικοι περιοχών που παραδοσιακά πλήττονται από χαμηλές θερμοκρασίες κατά τους χειμερινούς μήνες, όπως πολλές περιοχές του Νομού Άρτας. 

Ενημερωθήκαμε ότι υπάρχει η πρόθεση, ο Νομός Άρτας να ενταχθεί στη τρίτη ζώνη, μαζί με περιοχές όπως η Αττική, η Κέρκυρα και η Λευκάδα με τη μέγιστη προβλεπόμενη επιστροφή φόρου να φτάνει τα 300 ευρώ. 

Στο Νομό Άρτας υπάρχει, ωστόσο, μεγάλος ορεινός όγκος, όπου κατοικεί μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Εκεί η θερμοκρασία για πολλούς μήνες παραμένει σε χαμηλά επίπεδα και είναι απαραίτητη σε 24ωρη βάση η θέρμανση. 

 Επειδή, πολλές οικογένειες πλήττονται από την ανεργία και την οικονομική δυσπραγία, Επειδή, τα 300 ευρώ που προβλέπονται ως επιστροφή δεν μπορούν επ’ ουδενί να καλύψουν ούτε κατ’ ελάχιστον τις πραγματικές ανάγκες σε θέρμανση, 

Επειδή, η εξίσωση των φόρων πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης, τελικά, πλήττει πάλι τους πολίτες. 

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί : 
1. Προτίθεστε να κατατάξετε τον Νομό Άρτας στην Α΄ γεωγραφική ζώνη; 
2. Ποια επιπλέον μέτρα θα πάρετε, εκτός του επιδόματος θέρμανσης, προκειμένου να ανακουφιστούν οι χαμηλόμισθοι, χαμηλοσυνταξιούχοι και οι άνεργοι που κατοικούν στην ακριτική Ήπειρο και ιδιαίτερα του νομού Άρτας; 

Αθήνα, 5 Οκτωβρίου 2012 
 Η ερωτούσα βουλευτής 
Όλγα Γεροβασίλη ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Ν. Άρτας

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ