Ο Στρος Καν, η ξαφνική επίσκεψη και η λίστα Λαγκάρντ

 
Ποιοι ήταν οι πραγματικοί λόγοι της επίσκεψης του Στρος Καν στην Αθήνα. Πως σχετίζεται, σύμφωνα με εφημερίδα, με τη περιβόητη λίστα Λαγκάρντ
 
Η πρόσφατη επίσκεψη του πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν στην Αθήνα δεν έγινε για λόγους ψυχαγωγίας, όπως διαδόθηκε αλλά ήταν η τελευταία πράξη της αποκάλυψης μιας ένοχης λίστας με μακρά διαδρομή από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών στο ελληνικό.

Αυτό ισχυρίζεται η εφημερίδα "Παραπολιτικά", η οποία αναφέρει ότι την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου ο πάλαι ποτέ ισχυρός άνδρας του ΔΝΤ δεν ήρθε στη χώρα μας για Ντόλτσε βίτα αλλά για να δώσει περισσότερα στοιχεία από όσα περιείχε το περιβόητο CD του ΣΔΟΕ.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, ο Στρος Καν ήρθε για δύο συγκεκριμένες συναντήσεις με δύο συγκεκριμένους ανθρώπους.

"Τους έδωσε περισσότερα στοιχεία από όσα περιείχε το αρχικό CD, ενημέρωσε πλήρως για τις ενέργειες του σχετικά με το σχέδιο «Comprehensive», που θα συζητούσε με την Μέρκελ τον Μάιο του 2011 και αποχώρησε τινάζοντας το σύστημα στον αέρα", αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

Άλλωστε γνώριζε τη λίστα από τις αρχές του 2010, όταν συνελήφθη το στέλεχος της HSBC, E. Φαλτσιάνι, με τα ονόματα στα χέρια του και το ΔΝΤ είχε μεσολαβήσει πολλές φορές, προκειμένου να αποδοθούν φόροι και οφειλόμενα σε διάφορα κράτη - μέλη του.

"Φτωχοί" μεγαλοκαταθέτες

Η εφημερίδα, η οποία ισχυρίζεται ότι έχει στα χέρια της τα στοιχεία των προσώπων που ελέγχονται από τις κρατικές υπηρεσίες για την εν λόγω λίστα, τονίζει πως περιλαμβάνει εντυπωσιακά στοιχεία.

Ενδεικτικά σημειώνουμε πως, 11 πολίτες έστειλαν ποσά άνω των 10 εκατ. ευρώ ο καθένας στην αλλοδαπή, όταν είχαν δηλώσει στην εφορία εισοδήματα  που δεν ξεπερνούσαν τα 100.000 ευρώ. Μόλις ένας δήλωσε 371.1774, 72 ευρώ και έστειλε έξω 30.312.841,32 ευρώ.

Συνολικά ένας δήλωσε 92.572,22, ευρώ τέσσερις πάνω από 25.000 ευρώ, με μέσο όρο καταθέσεων 10 έως 25 εκατ. ευρώ, τρεις πάνω από 10.000 ευρώ, ενώ δύο πολίτες δήλωσαν πιο λίγα από αυτό το ποσό. 
Το ρεκόρ κατέκτησε φορολογούμενος με δήλωση 496,73 ευρώ και καταθέσεις 12.587.184, 98 ευρώ!

news247.gr

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ:

Ταξίδι "αστραπή" του Στρος Καν στην Αθήνα 

Η γυναίκα – μυστήριο στο πλευρό του Στρος Καν

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ