Reuters: Το ΔΝΤ πιέζει για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους


Οι εντάσεις μεταξύ της ΕΕ και του ΔΝΤ έχουν αυξηθεί, δήλωσαν στο Reuters ελληνικές κυβερνητικές πηγές, σημειώνοντας ότι οι αξιωματούχοι του Ταμείου θέλουν να υπάρξει κούρεμα των ελληνικών ομολόγων του επίσημου τομέα (OSI).


Την ίδια ώρα οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι προτιμούν να δώσουν στην Ελλάδα περισσότερο χρόνο για την επίτευξη των στόχων, παρά να δώσουν το πράσινο φως στο "OSI".

«Το πρόβλημα δεν είναι ανάμεσα στο ΔΝΤ και την Αθήνα, είναι ανάμεσα στο ΔΝΤ και την ΕΕ» ανέφερε Έλληνας κυβερνητικός αξιωματούχος. Όπως σημειώνει το Reuters η άποψη αυτή επιβεβαιώθηκε και από πηγές στις Βρυξέλλες και στην Ουάσινγκτον.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι αντιστέκονται στις πιέσεις του ΔΝΤ για επιπρόσθετη χρηματοδότηση της Ελλάδας, καθώς αντιμετωπίζουν ήδη μεγάλη δυσαρέσκεια από τους ψηφοφόρους τους για τα πακέτα διάσωσης, ενώ δεν έχουν ακόμα ξεκαθαρίσει το τοπίο με την Ισπανία και την Ιταλία.

«H Ευρώπη θέλει περισσότερο χρόνο για να δει τι θα γίνει με την Ισπανία και την Ιταλία, ίσως μετά τις γερμανικές εκλογές το 2013» σημείωσε ο Έλληνας αξιωματούχος.
«Το ΔΝΤ θέλει η Ευρώπη να βρει τώρα μια συνολική λύση για τα προβλήματα της» πρόσθεσε.

Από την άλλη πλευρά το ΔΝΤ, οι μεγαλύτεροι συνδρομητές του οποίου είναι οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία, η Σαουδική Αραβία, η Κίνα και η Ρωσία, πιστεύει ότι μια αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους είναι απαραίτητη αυτή τη στιγμή για να μπορέσει η Ελλάδα να επιτύχει τους στόχους της.
 
​ 
Πηγή: ΦΩΤΟ anemogastri.blogspot
star.gr 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ