Η μεγάλη ντροπή για χωριό της Καρδίτσας


Η ιστορία, στην οποία εμπλέκονται ως κατηγορούμενοι τριάντα οκτώ άτομα και πρωταγωνιστεί μια ανήλικη κοπέλα, περιλαμβάνει πολλά αποκρουστικά χαρακτηριστικά. 


Λαμβάνει χώρα τα τελευταία χρόνια σε χωριό της Καρδίτσας- ένα από εκείνα που γειτνιάζουν με τον Νομό Λάρισας- και όσοι κάθονται στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου βαρύνονται με τις κατηγορίες της μαστροπείας, της ασέλγειας και της εκπόρνευσης ανηλίκου.

Μια σπάνια υπόθεση για τα τοπικά δικαστικά χρονικά εξελίσσεται από την προηγούμενη εβδομάδα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λάρισας.

Ακριβώς λόγω της σοβαρότητάς της αλλά και του κινδύνου παραγραφής, οι δικαστές την εξαίρεσαν από τις κινητοποιήσεις τους και ως εκ τούτου η ακροαματική διαδικασία διεξάγεται κανονικά στο δικαστικό μέγαρο της πόλης.


Το ανατριχιαστικό είναι ότι η κοπέλα εκδίδονταν στο χωριό της αλλά και στην γύρω περιοχή από τα δώδεκά της χρόνια (!) και μάλιστα στην πορνεία για μεγάλο διάστημα φέρεται να την εξωθούσε ένας θείος της, ο οποίος για τον λόγο αυτό βρίσκεται ήδη προφυλακισμένος στις φυλακές Λάρισας.


Από όσα έγιναν γνωστά, κάποιοι από τους κατηγορουμένους προέρχονται και από άλλες περιοχές της Θεσσαλίας, ενώ στην υπόθεση εμπλέκονται και αρκετοί αλλοδαποί, κυρίως αλβανικής καταγωγής.


Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Κόσμος» της Λάρισας, η δυστυχισμένη κοπέλα, Ελληνίδα, 16,5 ετών σήμερα, ζει φιλοξενούμενη σε ένα ίδρυμα ανηλίκων στη Θεσσαλονίκη, ενώ ερωτήματα συνοδεύουν τον ρόλο των γονέων της στη δυσώδη αυτή υπόθεση, καθώς τους έχει αφαιρεθεί η επιμέλεια του παιδιού τους.


Όλα αυτά αναδεικνύουν, δυστυχώς, και ένα πρωτόγνωρο κοινωνικό έλλειμμα: την αναλγησία των τοπικών Αρχών, της εκκλησίας, της αστυνομίας και εν τέλει της ίδιας της κοινωνίας ενός μικρού χωριού, στο οποίο, ενώ όλοι έβλεπαν, άκουγαν ή μάθαιναν, δεν έκαναν σχεδόν τίποτα για να σώσουν ένα παιδί.


Το δικαστήριο διέκοψε χθες τη συνεδρίασή του για την Πέμπτη.


Πηγή: thessalianews
madata.gr
Zougla.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης